НАЈМЛАЂИ ФУДБАЛЕРИ ИЗ ПРИБОЈА ОТПУТОВАЛИ НА ТУРНИР У САЛЗБУРГУ

Млађи чланови ФК „Прибој“ су данас отпутовали на Међународни фудбалски турнир за млађе категорије у Салзбургу.
Ова спортска манифестација се одржава девети пут, а дјеца се такмиче у двије категорије. У првој категорији су најмлађи фудбалери узраста до 9 година, док у другој категорији су дјеца од 9 до 11 година.
Замјеник начелника општине Лопаре Горан Тасовац који је организатор овог одласка, рекао је да ове године ФК „Прибој“ једини клуб из БиХ који учествује на турниру.
„Ово нам је четврти пут да се такмичимо на турниру у Салзбургу, а прошле године смо освојили прво мјесто у категорији млади фудбалери узраста до 9 година. Потрудићемо се и ове године да остваримо што боље резултате“, истакао је Горан Тасовац.
Тасовац је навео да на овој спортској манифестацији учествује 20 екипа из десет европских земаља, а из Прибоја је отпутовало укупно 25 дјеце.
„Циљ овог турнира који има међународни карактер јесте зближавање европских земаља и промовисање важности спорта у одрастању дјеце.“, додао је замјеник начелника општине Лопаре Горан Тасовац.
Организатор и главни покровитељ ове спортске манифестације је град Салзбург, а одлазак чланова на турнир су помогли Општина Лопаре и РиТЕ Угљевик.