ОДИГРАНА ФУДБАЛСКА УТАКМИЦА ИЗМЕЂУ МАЈЕВИЧКЕ ДИЈАСПОРЕ И МАЈЕВИЦЕ

У Лопарама је одиграна ревијална фудбалска утакмица између мајевичке Дијаспоре (Швајцарска) и фудбалског клуба Мајевица.
Према ријечима, једног од актера, Николе Марковића атмосфера на утакмици је била пријатељска и што је најважније завршила је без повреда играча.
„Прва два полувремена су завршена побједом Мајевице, а треће полувријеме ћемо наставити у заједничком дружењу“ навео је Марковић, који је играо за екипу Дијаспоре, а прије неколико година је наступао за Мајевицу.
Љубиша Тошић, члан управе ФК Мајевица је изразио захвалност учесницима, а посебно екипи Дијаспоре и цијелој дијаспори са Мајевице која је увијек давала подршку и учествовала у развоју клуба.
„Мајевица је члан 3. лиге Републике Српске и жеља нам је да се пласирамо у 2. лигу и очекујемо у тим напорима наставак подршке од стране локалне заједнице и наше дијаспоре“, рекао је Тошић.
Боро Бојић који је организовао низ акција за помоћ свим категоријама фудбалског клуба Мајевица је казао да је екипа Дијаспоре наступила највећим дијелом са играчима из Швајцарске и у мањем броју из осталих европских држава.
„Први пут смо се окупили, многи од нас се до сад нису ни видјели и нисмо могли парирати много јачем противнику у првом полувремену, док смо друго полувријеме због више измјена били равноправни“, рекао је Бојић , који је додао да је планирано да се сваке наредне године за Дане дијаспоре одигра оваква утакмица и да то пређе у традицију.
Фудбалски судија Жељко Ерић, који суди у Швајцарској женску фудбалску лигу је додијелио два жута картона у првом полувремену које је завршено резултатом 2:0.
На крају је било 4:1 за Мајевицу, сви учесници су наставили дружење на вечери у мјесној заједници Козјак.