СВЕЧАНО ОТВОРЕНИ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ

У Прибоју код Лопара традиционалном котлићијадом отпочели су Дани дијаспоре, који се организују по дванаести пут у организацији општине Лопаре и Удружења Мајевичана у Швајцарској.
Ђорђе Милићевић, министар без портфеља задужен за координацију активности и мјера у области односа Републике Србије са дијаспором, свечано је отворио манифестацију.
Он је нагласио да је навикао на сличне манифестације и да у Прибоју и Лопарама осјећа да је међу својима.
“Мој циљ од формирања мандата Владе Србије јесте јачање наших веза матице Србије и наших сународника у смислу да приближимо дијаспору Србији и Србију дијаспори, те да направимо једну двосмјерну комуникацију”, рекао је Миличевић.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је навео да се Дани дијаспоре ове године организују под слоганом “Завичај у срцу”, те да су почели величанственим скупом и традиционалном котлићијадом у Прибоју Мајевичком.
„Све више људи се окупља на Данима дијаспоре, они постају масовнији са мноштвом учесника и богатијим садржајем, који ће овај пут трајати седам дана и који се из године у годину стално побољшава“, истакао је Савић.
Стојан Стевановић, предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској је изразио своје задовољство начином на који се манифестација развија.
“Срце ми је пуно на отварању Дана дијаспоре, који ове године дуже трају него претходних година”, рекао је Стевановић.