ДОСТАВЉЕНИ БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ У ОСНОВНУ ШКОЛУ „СВЕТИ САВА“

У Основну школу “Свети Сава” Лопаре достављена је пошиљка уџбеника коју је посредством општине Лопаре донирала градска управа града Бијељина.
Службеник градске управе града Бијељина Саша Василић је навео да ће уџбеници бити уступљени свим школама у општини Лопаре.
“Ова пошиљка је само за школу у Лопарама, а данас ћемо одвести књиге у школу у Прибој и школу у Корају”, рекао је Василић.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је изразио захвалност градској управи града Бијељина на подршци у спровођењу наведене активности.
„Прошле године смо у нашој намјери, да за све ученике основних школа у општини Лопаре од 5. до 9. разреда омогућимо бесплатне кориштене уџбенике, имали подршку града Бањалука, а ове године је град Бијељина дао пуни допринос да се она успјешно имплементира“, казао је Ристић.
„Родитељи, чија су дјеца ученици од 5. до 9. разреда и похађају основну школу на подручју наше локалне заједнице, су обавијештени, да ако хоће могу бесплатно добити кориштене, али потпуно очуване уџбенике, чија је употреба у наставном процесу потврђена од стране Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске“, саопштено је из општинске управе Лопаре.
У саопштењу је наведено да ће уџбенике који се не могу користити из претходних година докупити општина Лопаре, а родитељи ће бити у обавези да набаве радне свеске и преостали школски прибор.
„Ученицима ће уџбеници бити уручени у првим данима нове школске године“, рекао је Драган Лукић, директор Основне школе „Свети Сава“ Лопаре.