СВЕТИ АГАТОНИК СЛАВА ДОМА ЗДРАВЉА “ДР РОСА ХАЏИВУКОВИЋ”

У лопарском Дому здравља “Др Роса Хаџивуковић” прослављена је крсна слава ове здравствене установе – Свети мученик Агатоник.
Након што је сломљен славски колач директор Дома здравља Душан Шакотић је поздравио присутне госте и запослене.
Шакотић се укратко осврнуо на резултате које је установа постигла у текућој години и посебно истакао реконстукцију објекта, у којем је смјештена Служба за радиолошку дијагностику, на којем је урађена фасада, столарија, а у подруму објекта постављене су керамичке плочице.
“У котловници су инсталирани нови котлови на пелет и измијењено комплетно постројење. Вриједност тог пројекта је преко 600 000 КМ. Од јануара је почела са радом гинеколошка амбуланта која је од великог значаја како за нашу установу, тако и за наше пацијенте. Набављен је биохемијски апарат који је много прецизнији од претходног, а за њега су повољнији реагенси па је и економски исплатив”, навео је Шакотић.
Он је истакао да је враћен стари назив установи и да је у дворишту Дома здравља постављена биста Др Росе Хаџивуковић, а није заборављен ни доктор Боривоје Боро Павловић чије име носи улица којом се до установе долази.
На крају свог осврта Шакотић је подвукао да је Дом здравља “Др Роса Хаџивуковић” економски стабилан, те да нема пореских дуговања и дуговања према радницима.
Обиљежавању славе Дома здравља присуствовали су предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић и делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић.