РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ОД ПОДГОРЕ ДО ЗАВРШЈА И СКАКОВИЦЕ

У току је реконструкција пута који води од Подгоре преко Завршја до Скаковице, укупне дужине 7 километара.
Према ријечима замјеника начелника општине Лопаре Горана Тасовца са радовима се кренуло од магистралног пута Бијељина – Тузла у селу Подгора и преко заселака Новчићи и Музеље доћи ће се до Црвеног камена, гдје је отприлике половина трасе.
„Од тог мјеста ће бити урађен крак према засеоку Савићи у дужини око 1300 метара, а затим ће са Црвеног камена бити настављена реконструкција прeма Завршју и Скаковици“, рекао је Тасовац.
Он је навео да се насипање, ископ канала и поправак трасе врши уз потпуни одзив и учешће свих мјештана и становника који су прије Одбрамбено-отаџбинског рата живјели у наведеним мјестима, а потом се одселили у оближње градове.
Укупна вриједност радова, за које су грађани до сада прикукпили 21 000 КМ,
је око 40 000 конвертибилних марака, преостали износ ће обезбиједити општина Лопаре.
Мјештанин села Завршје и одборник у Скупштини општине Лопаре Михајло Ивановић, каже да ће обнова пута, у које је укључено машинско разгртање, ваљање посипног материјала и уређење трасе и канала, уз већ асфалтираних 700 метара, бити веома значајна за мјештане и за пријератне становнике који сада живе у Семберији и околним мјестима, а одржавају своја имања, земљу и викендице у селима и засеоцима кроз које пут пролази.
Извођач радова је фирма „Зворник путеви“, а град Зворник је донирао 100 и општина Сапна 50 кубних метара посипног материјала.