У ТОКУ ЈЕ ПОСТАВЉАЊЕ СИСТЕМА ЗА НАВОДЊАВАЊЕ ТЕРЕНА ФК „МАЈЕВИЦА“

На терену фудбалског клуба „Мајевица“ се инсталира систем за наводњавање, који ће ријешити проблем залијевања травнате површине током сушног периода.
„Ово је један од највећих пројеката у историји фудбалског клуба Мајевица, када су у питању инфраструктурни радови, на нашем стадиону“, навео је Дејан Тешић, предсједник фудбалског клуба Мајевица.
Он је рекао да ће прскалице бити постављене испод терена, а само покретање система ће бити аутоматизовано, уз могућност његовог програмирања, те да ће се вода за систем узимати из ријечног корита ријеке Гњице, гдје је направљен резервоар.
„Ово ће бити један од најсавременијих система за наводњавање на нашој регији“, истакао је Тешић.
Он је казао да је већински финансијер овог пројекта Ђорђе Миловановић, родом из Пипера који тренутно живи и ради у Швајцарској, са донацијом од
16 000 КМ.
„Велику помоћ смо добили и од општине која је издвојила 7 000 КМ за овај пројекат, а остатак новчаних средстава обезбијеђен је из клупске касе и од стране пријатеља ФК Мајевица“, рекао је Тешић.
Процијењена укупна вриједност наведеног пројекта прелази 30 000 КМ, а Тешић је најавио скоро реновирање свлачионице, те постављање расвјете на стадион.