ТАКМИЧАРИ ИЗ КЛУБА МАЈЕВИЧКИ СОКО НАСТУПИЛИ НА ОТВОРЕНОМ ПРВЕНСТВУ ШВАЈЦАРСКЕ

На отвореном такмичењу у обарању руке које је одржано у Швајцарској /SWISS OPEN/ у граду Амрисвил наступили су и два представника из клуба Мајевички Соко.
Илија и Стана Деспотовић су потписали чланство у Интернационалној федерацији сачињеној од националних и регионалних сарадника за обарање руке /WAF/.
Њих двоје су тим чином прешли у најпознатију и највећу организацију у наведеном спорту, која броји преко 80 држава.
На такмичењу је учестовало преко 400 такмичара, који су дошли из разних земаља широм свијета, што показује да је по многима турнир био већи чак од Европског и Свјетског првенства из разлога јер прва два такмичара из сваке категорије се квалификују за чувени двобој истока и запада /East vs West Armwrestling/, који почиње за 4 дана.
Илија Деспотовић, који је остварио добар резултат у такмичењу десном руком пролазом у четвртфинале је истакао да је на турниру било много познатих лица из врха наведеног спорта као што су Леван Сагинашвили, Рустам Бабајев и Рино Машић.
“С обзиром да сам спустио тежину за категорију до 83 килограма која је била најбројнија изгубило се и снаге и енергије када је било најпотребније”, казао је Деспотовић.
Он је рекао да је лијевом руком у трећем кругу испао на фаулове, те да се на турниру се такмичило истовремено на четири стола, што довољно говори о масовности, посебно сениорског, такмичења.
Деспотовић је најавио да ће на такмичењу, које се одржава сваке године у Лопарама, ове зиме бити више категорија него претходних година.
Посебну захвалност Деспотовић је изразио општини Лопаре за пружену помоћ приликом одласка на такмичење, особљу Хотела Хелвеција и Живану Стевановићу на смјештају, те родбини и пријатељима који су били подршка током такмичења.