ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ У ШВАЈЦАРСКОЈ

Пословни форум у швајцарском граду Брунен, чији је организатор Удружење српских привредника Швајцарске окупио је бројне привреднике из Републике Српске, Србије и Швајцарске.
У делегацији Општине Лопаре коју предводе Желимир Нешковић и Мирослав Којадиновић налазе се и директор Дома здравља “др Роса Хаџивуковић“ Лопаре Душан Шакотић, протонамјесник Душко Ђурић, парох Мачковачке прве парохије као и председник ФК “Мајевица“ из Лопара Дејан Тешић.
На Пословном форуму у швајцарском граду Брунену учешће су узели и Желимир Нешковић из Лопара, српски делегат (СДС) у Дому народа БиХ и угледни привредник и хуманиста из Баварске Мирослав Којадиновић, који је истакао по промоцији Републике Српске и њених потенцијала широм света, али и по бројнимхуманитарним акцијама.
У Швајцарску су допутовала и дјеца (млађе категорије) ФК ’’Мајевица’’ из Лопара који ће одиграти и фудбалску утакмицу са својим вршњацима из ФК ’’Република Српска’’ из Цириха.
Председник Удружења српских привредника Швајцарске Стојан Стевановић, угледни привредник и хотелијер који је родом из Лопара, каже да је циљ данашњег скупа представити нове видове сарадње са српском пословном дијаспором у Швајцарској, а и заинтересованима који желе да инвестирају или пронађу пословне партнере у Српској и Србији.
Желимир Нешковић је истакао да је мајевичка општина Лопаре пример добре сарадње матице и дијаспоре која је изнедрила бројне добре економске пројекте.
– Важна је веза између матице и дијаспоре, овај привредни скуп је доказ да ће и у наредним годинама доћи до нових искорака када је у питању привреда у Републици Српској, али и улагање наших људи у свој завичај – рекао је Нешковић.
Привредник и хуманиста из Баварске Мирослав Којадиновић, који је се истакао по промоцији Републике Српске и њених потенцијала широм свијета, али и по бројним хуманитарним акцијама, присуствује такође данашњем пословном скупу у Брунену.
– Овај Пословни форум је веома битан, са економског аспекта јер знамо да људи из дијаспоре дају велики допринос Републици Српској и Србији, али су и важан елемент друштва – рекао је Којадиновић.
-Данашњи Пословни форум говори о значају повезивања и сарадње матице и дијаспоре на добробит грађана, закључио је Којадиновић.