ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА

У швајцарском граду Брунен прослављена је крсна слава Удружења мајевичана у Швајцарској, Свети Великомученик Димитрије – Митровдан.
У Брунен је, како би присуствовала обиљежавању крсне славе наведеног удружења, стигла делегација општине Лопаре коју су чинили Желимир Нешковић, делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ , угледни привредник и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић, директор лопарског Дома здравља Душан Шакотић, протонамјесник Душко Ђурић, парох мачковачке 1. парохије и председник фудбалског клуба “Мајевица“ из Лопара Дејан Тешић.
Славска свечаност је одржана у Хотелу Сити гдје је сломљен славски колач, а домаћин је био Стојан Стевановић, предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској.
Желимир Нешковић, који је предводио делегацију општине Лопаре је, у име начелника Раде Савића и општине Лопаре као дар, уручио умјетничку слику Удружењу мајевичана у Швајцарској, коју је преузео Владо Антић, предсједник удружења.
Антић је истакао велику приврженост удружења Мајевици и општини Лопаре и навео да је оно пружало и да ће пружати безрезервну подршку завичају.
“Удружење мајевичана у Швајцарској је велики ослонац за нашу локалну заједницу, а сваки његов члан је амбасадор наше општине и несебично се бори за јачање веза са родним крајем”, истакао је Нешковић.