ЈУНИОРИ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА МАЈЕВИЦА ПОБЈЕДНИЦИ ТУРНИРА У ШВАЈЦАРСКОЈ

На турниру у малом фудбалу, који је одигран у швајцарском граду Цирих јуниори Фудбалског клуба Мајевица из Лопара су освојили прво мјесто побједом у финалној утакмици над екипом Фудбалског клуба Република Српска из Цириха резултатом 1:0.
За екипу Мајевице су наступила дјеца рођена 2009. и 2010. године, под стручним водством тренера Велемира Марића.
Горан Новаковић, потпредсједник Фудбалског клуба Република Српска из Цириха је изразио велико задовољство што су угостили екипу братског Фудбалског клуба Мајевица из Лопара.
„Сви учесници турнира су са одушевљењем поздравили госте из наше матице и свима је било драго што су нас подржали и прешли толики пут. Циљ нам је био да дјеца понесу неки пехар одавде и да имају успомену која ће им сигурно остати у дубоком сјећању. Јуниорске екипе из Републике Српске немају честе прилике да играју против швајцарских клубова“, рекао је Новаковић.
Он је навео да су фудбалери Мајевице у шест одиграних утакмица на турниру имали и побједа и пораза, те да је велико изненађење и радост била кад су у финалу заиграли Фудбалски клуб Република Српска из Цириха и Фудбалски клуб Мајевица из Лопара.
„Емоције у публици су биле веома јаке, први пут се навијало и за један и за други тим. Било нам је драго кад је златни пехар отишао за Лопаре и не само златни пехар за освојено прво мјесто на турниру, него и пехар најбољег голмана и најбољег играча турнира“, казао је Новаковић.
Новаковић је упутио честитке на освојеном првом мјесту екипи Мајевице у нади да ће дјечаци памтити турнир цијелог живота и понијети лијепе успомене, уз обећање да ће организатор настојати да бар једном годишње угости неки тим из Републике Српске и Србије на једном од турнира који се организују у Швајцарској.
Он је изразио захвалност предсједнику и управи Фудбалског клуба Мајевица што су успјели да организују долазак јуниора у Швајцарску, општини Лопаре која је подржала и помогла у трошковима пута, Стојану Стевановићу, власнику хотела Сити у Брунену који је обезбједио смјештај, те сениорској и јуниорској екипи Фудбалског клуба Република Српска на организацији турнира.
Дејан Тешић, предсједник Фудбалског клуба Мајевица, је изразио захвалност организатору и истакао да је учешће на турниру од изузетног значаја како за клуб тако и за општину и Мајевичане у дијаспори.