ДОБАР ПРИМЈЕР САРАДЊЕ ДИЈАСПОРЕ И ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

У базу Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице Лопаре стигло је потпуно опремљено навално ватрогасно возило, које је донирао аустријски град Салцбург уз посредовање Мајевичанина Златка Стојановића, који је рођен у селу Пељаве.
„Ово је добар примјер сарадње наше дијаспоре и локалне заједнице“, истакао је Радо Савић, начелник општине Лопаре.
Он је рекао да је камион, који је из Салцбурга стигао у Лопаре, још једно у низу возила којим је обогаћен возни парк Територјалне ватрогасно – спасилачке јединице, те да ће оно ватрогасцима и становништву општине бити од велике помоћи и користи.
Савић је, у име локалне заједнице, упутио ријечи захвалности Златку Стојановићу и граду Салцбургу на веома вриједној донацији.
Старјешина Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице Лопаре Јово Ђурић је у својој изјави навео да наведено возило посједује резервоар запремине 2000 литара, те да је опремљено електро-агрегатом који покреће развални алат за саобраћајне удесе, брусилице и друге уређаје који се налазе у њему.
Поред наведених алата посједује моторне тестере за сјечење дрвета, бетона, лима и широк спектар остале опреме која се користи приликом пожара и техничких интервенција.