НОВА ОПРЕМА ЗА ВАТРОГАСЦЕ

Територијална ватрогаснo-спасилачка јединица Лопаре набавила је уређај за извлачење паре, дима и гасова (димовук) и уређај за производњу лаке пјене.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је тим поводом посјетио Територијално ватрогасну јединицу Лопаре и похвалио рад ватрогасаца и додао да они имају већ доста опреме и возила.
Он је рекао да је за још ефикаснији рад ватрогасаца неопходан нови Ватрогасни дом, због људства и технике с којом располажу.
„Циљ нам је да ватрогасна јединица има што више савремене опреме, која ће штитити , како имовину, тако и њих саме учинити безбиједним. Такође, драго нам је да смо од Ватрогасног савеза Републике Српске добили ову вриједну опрему, а жеља нам је и план да ове године обезбиједимо локацију и пројектну документацију за нови ватрогасни дом за наше ватрогасце“, истакао је начелник Савић.
„Овај уређај се користи за одимљавање објеката у којима је настао пожар и за прављење лаке пјене и гашење пожара запаљивих течности“, рекао је Јово Ђурић вршилац дужности Старјешине ватрогасно-спасилачке јединице Лопаре.
Набавку опреме је финансирао Ватрогасни савез Републике Српске, а
вриједност уређаја износи 17.994, 60 КМ са ПДВ-ом.