МАЈЕВИЧКИ ЛОВЦИ УГОСТИЛИ КОЛЕГЕ ИЗ ШЕКОВИЋА, БИЈЕЉИНЕ И ОБУДОВЦА

Секције ‘Лопаре’ и ‘Тобут’ Ловачког удружења „Мајевица” су организовале лов на предаторе и дружење око 200 ловаца из матичног удружења и гостију из Обудовца, Шековића и Бијељине.

„Прошле недеље дружење и лов у Бријесту су организовале секције ‘Прибој’ и ‘Бусија’, а данас су то наставили наши чланови секција ‘Лопаре’ и ‘Тобут’, који су приредили лов на подручју Потока и Лабуцке, а затим дружење овђе у Лопарама“, рекао је Горан Тасовац, предсједник Ловачког удружења “Мајевица“ из Лопара.

Подршку, својим присуством, овонедељном дружењу ловаца на Мајевици су пружили начелник општине Лопаре Радо Савић, предсједник Скупштине Миленко Ристић, делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић, одборници и други угледни гости.

„Учинићемо све да, заједно народ, општинска управа Лопаре и сви ми којима је стало до нашег огњишта, одбранимо Мајевицу од рудника литијума, који би без сумње уништио њене природне љепоте, биљни и животињски свијет и утицао на сам лов и ловни туризам по коме је позната наша планина“, истакао је Радо Савић, начелник општине Лопаре, у свом обраћању ловцима.