ОДРЖАНО ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ ЗА ИЗГРАДЊУ ПУТА ОД МАНАСТИРА РОЖАЊ ПРЕМА ПРИБОЈУ

У Лопарама је одржана донаторска вечера за потребе изградње пута од манастира Рожањ до Прибоја, коју је организовао иницијативни одбор на челу са начелником општине Лопаре Радом Савићем и свештеницима Зораном Илићем из Прибоја и Зораном Илићем из Бољанића.

Током донаторске вечери премијерно је приказан и спот за пјесму о манастиру Рожањ за коју је текст написао Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије.

„За нас на Мајевици је манастир Рожањ важан траг нашег постојања на овом простору и жеља нам је да он буде мјесто које ће походити бројни наши сународници, а један од предуслова за њихов долазак, након изградње цркве и конака, је квалитетан приступни пут“, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

„Наша је жеља да се пут од манастира до Прибоја у потпуности асфалтира, јер он значи све за манастир Светог Пророка Јеремије и мјештане Рожња који су расути широм регије. Надам се да ће вечерас и током наредних дана и мјесеци бити прикупљено довољно средстава да се асфалтира бар километар пута“, истакао је протојереј – ставрофор Зоран Илић, парох прибојски.

Донаторској вечери су присуствовали бројни Мајевичани међу којима су били и предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић, Желимир Нешковић делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, одборници локалне скупштине, представници привредног и културног живота.

На донаторској вечери за изградњу пута од манастира Рожањ до Прибоја прикупљено је 25 000 КМ.