ЗА РАЗВРСТАВАЊЕ ЧВРСТОГ ОТПАДА ОБЕЗБИЈЕЂЕНО 120 КАНТИ

Кроз пројекат „Разврставање чврстог отпада у општини Лопаре“, који је значајан за очување животне средине и заштите биодиверзитета, општина Лопаре набавила је 120 канти за разврставање пластике, стакла, картона и метала.

„Општина Лопаре је раније започела активности на раздвајању чврстог отпада у коме учествују све јавне иниституције и локална предузећа у центру Лопара. Један дио околних насеља није био обухваћен овим пројектом и било је потребно набавити нове канте за развставање како би се цијела општина могла укључити у ове активности“, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

Он је додао да ће канте за сепарацију отпада бити постављене на 30 локација на територији цијеле општине Лопаре. Пројектом ће бити обухваћено 1500 становника општине.

Према ријечима начелника Савића истовремено би започели и едукацију грађана о значају раздвајања отпада у циљу заштите животне средине.

Пројекат „Разврставање чврстог отпада у општини Лопаре“ омогућила је Канцеларија Европске уније у Босни и Херцеговини у оквиру пројекта ЕУ за локалне заједнице, који проводи Центар за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД) са партнерском организацијом HELP.