У РАЗВРСТАВАЊЕ КУЋНОГ ОТПАДА УКЉУЧИТИ ШТО ВЕЋИ БРОЈ ДОМАЋИНСТАВА

Поводом раније започетих активности на едукацији становништва општине Лопаре о значају комуналног отпада одржан је састанак делегације Технолошког факултета у Зворнику и начелника општине Лопаре Раде Савића.
Према ријечима професора Љубице Васиљевић акценат је био на значају отпада као потенцијалног ресурса са нагласком да отпад није „смеће“ него ресурс који може служити за добијање низа других производа који могу продужити вијек нашој околини и лично поправити квалитет живота.
„Састанак је био на тему усаглашавања улазне анкете за становнике општине Лопаре како би имали увид о томе колико и на који начин треба радити са становништвом на замишљеним радионицама и предавањима“, рекла је Васиљевићева.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је истакао да је циљ надлежних да се разврставањем кућног отпада обухвати што већи број домаћинстава у локалној заједници.
„Увјерио сам се да наши грађани желе овај пројекат, сарадња са Технолошким факултетом у Зворнику гарантује да ће он бити спроведен и осуђени смо на успјех“, поручио је Савић.