УГОВОРИ ЗА НОВЕ ПРОЈЕКТЕ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ

Општина Лопаре и фондација Мозаик су уприличили потписивање уговора са неформалним групама младих који ће у овој години реализовати друштвено корисне пројекте кроз програм Омладинске банке.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да је одобрено 9 пројеката, које суфинансирају локална заједница и фондацијa Мозаик, а свој допринос дају и неформалне групе младих који су носиоци пројеката чија укупна вриједност износи преко 25.000 КМ.
Он је изразио задовољство дванаестогодишњом сарадњом локалне заједнице са Омладинском банком и пожелио њен наставак у наредном периоду.
“Заиста је шаролика мрежа од близу стотину пројеката, који су реализовани за протеклих дванаест година на подручју општине Лопаре”, истакао је Савић.
Координатор Омладинске банке Лопаре Жељка Савић је навела да пројекти долазе из различитих области, те да су тематски повезани, а тичу се образовања, културе, умјетности, здравља и екологије.
Стефан Елезовић, професор у Средњошколском центру “Вук Караџић” у Лопарама је казао да ће његова екипа из наведене установе реализовати пројекат, чија је вриједност 2 500 КМ, којим ће обезбједити телевизоре за учионице и кабинете како би се олакшало извођење и побољшао квалитет наставе.
Директор програма Омладинске банке Фондације Мозаик Жељко Пауковић је изразио задовољство што су потписани уговори са 9 неформалних група чије пројекте је одобрила Омладинска банка Лопаре.
“Почели смо тринаесту годину сарадње фондације Мозаик и општине Лопаре на развоју активизма и предузетништва младих људи”, истакао је Пауковић.
Он је рекао да ће сарадња, за коју су средства обезбјеђена, бити настављена до 2026. године и кључну улогу ће имати млади људи из одбора који одобравају пројекте и микробизнисе, а они ће бити инспирација за нове генерације.