ЕПИСКОП ФОТИЈЕ НА ЂУРЂЕВДАН, СЛАВУ ОПШТИНЕ, СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије је на Ђурђевдан, Дан и крсну славу општине Лопаре, у цркви Покрова Пресвете Богородице служио литургију и предводио обред ломљења славског колача.
Епископ Фотије је захвалио Богу што је у Лопарама прослављена крсна слава општине Ђурђевдан и изразио задовољство присуством великог броја вјерника, посебно дјеце у храму.
Он је похвалио општину Лопаре и изразио наду да ће она као локална заједница напредовати и да ће у њој бити много више људи и да ће постати град.
„А начелнику желим да постане градоначелник“, рекао је владика Фотије.
Епископ је позвао људе из дијаспоре да дођу и да живе на просторима Републике Српске и Србије.
„Били би јачи, били би заједно, били би у љубави“, нагласио је епископ Фотије.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да се на празнике сабирају резултати и планирају наредне активности.
„Ми имамо неких десетак пројката које смо припремили за наредни период, прије свега, ту је изградња ватрогасног дома, изградња мини спортске дворане и други пројекти од интереса за грађане, тренутно су нам у фокусу два пројекта и то водовод и изградња заобилазнице“, навео је Савић.
Драган Шакотић, секретар Удружења Мајевичана у Швајцарској је изразио захвалност општинској управи на позиву за присуство Ђурђевадну, слави и Дану општине Лопаре.
Он је рекао да је атмосфера у управи удружења, које је скоро добило ново руководство, веома добра, да су ту млађи људи који желе да наставе традицију помагања завичају.
Честитке свим грађанима, начелнику општине и општинском руководству, уз жељу да општина иде путем развоја упутио је кум славе Цвјетко Митровић.
Славље је настављено у Центру за културу гдје је приређен славски ручак, а за сутра је предвиђена свечана сједница Скупштине општине на којој ће бити додијељена признања најуспјешнијим појединцима и колективима који су дали допринос развоју и угледу локалне заједнице.