НА СВЕЧАНОЈ СЈЕДНИЦИ ДОДИЈЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ И УГЛЕДУ ОПШТИНЕ

У Лопарама је, поводом Дана и крсне славе општине – Ђурђевдана одржана свечана сједница Скупштине општине на којој су додијељена признања најуспјешнијим појединцима и колективима који су дали допринос развоју и угледу локалне заједнице.
„Додијелили смо 10 златних значака и три захвалнице за истакнуте појединце, установе и привредне субјекте који су на најбољи начин промовисали општину Лопаре унутар и изван њених граница“, рекао је предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић.
Он је истакао да су признања подстрек за рад за све оне који су их добили, али и обавеза да наставе са афирмацијом општине Лопаре.
„Осим тога сумирали смо резултате у протеклој години који су на значајном нивоу, ради се низ пројеката“, додао је Ристић.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је поред осталог, говорио и о намјерама одређених компанија из области рударства да се у Лопарама отвори рудник литијума.
„Оно што је у прошлој години подигло наше грађане на ноге, изазвало највећу полемику и упалило све аларме за опстанак нашег становништва на овим просторима је рудник литијума, гдје смо ми, заједно са грађанима и еколошким активистима рекли да не желимо тај рудник на подручју наше општине и наша локална самоуправа заједно са народом неће дозволити његово отварање“, нагласио је Савић у свом обраћању на свечаној сједници.
Он је рекао да је за наредни период у плану десетак пројеката, а да су тренутно у фокусу водовод и изградња заобилазнице у Лопарама.
Златну значку општине Лопаре добили су Марко Лопушина из Београда, Здравко Мићановић из Београда, Ауто картинг клуб Оптима мотоспорт из Бијељине, Александар Софић из Новог Сада, Винко Стјепић из Дријенче, Ауто школа Ристић из Лопара, Флориан Форстер из њемачког града Шонгау, Младен Миловановић из Лопара, Драган Лукић из Лопара и Основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Кораја.
Захвалницу општине Лопаре добила је фирма „Услужно кошење Радић“ из Лопара, Драгица и Живан Тошић из Липовица и Драган Гајић из Козјака.