ВЛАДИКА ФОТИЈЕ ОСВЕШТАО ТЕМЕЉЕ И ЗВОНO ЦРКВЕ У ЛИПОВИЦАМА

Његово Преосвештенство владика Фотије је извршио освећење темељa и звона новоизграђеног храма посвећеног Сабору Архангела Гаврила у Липовицама код Лопара.
“Радујем се да сам данас могао да дођем овдје, на ово наше сабрaње и освећење темеља овог дивног храма Светог Архангела Гаврила. Архангел Гаврило је благовјесник небеских тајни”, рекао је владика Фотије.
“Хвала свима који сте помагали и помажете ову светињу. Радује ме да откад сам ја дошао у Епархију зворничко-тузланску, ако Бог да ускоро и Митрополију, има већ седам година, градимо тај систем немањићки – симфонију цркве и државе”, истакао је владика Фотије.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је догађај у Липовицама описао као прави народни сабор Мајевичана и свих људи који су поријеклом из Липовица и околних села, а живе у сусједним општинама и расути широм свијета.
“Посебно сам срећан и задовољан што се, кад је кренула градња овог храма, показао висок степен слоге у селу. Људи су сложно и радосно приступили изградњи цркве и доста тога су урадили својим трудом и радом. Општина Лопаре је обезбједила циглу за градњу храма, а помагаћемо и даље јер ће ово бити мјесто окупљања и центар наше духовности у овом дијелу Мајевице ”, саопштио је Савић.
Митар Тојић, предсједник одбора за изградњу цркве у Липовицама је навео да је први састанак одбора био 1. октобра прошле године, те да су темељи храма били изливени већ у новембру.
“Прилозима општине Лопаре, народа Липовица и осталих села смо завршили овај посао”, навео је Тојић.