МАЈЕВИЧКОМ ПЈЕСНИКУ СЛОБОДАНУ ЈОВИЋУ У КУЧЕВУ УРУЧЕНА НАГРАДА ,СТЕВАН РАИЧКОВИЋ’

Мајевичком пјеснику Слободану Јовићу за књигу ,У кострети’ је уручена награда, која се састоји од новчаног износа, плакете и објављивања књиге у Српској књижевној задрузи.
Јовићу је поменуто признање, чији је он први добитник, уручила у Кучеву члан жирија Марија Радић.
Награду је установила Народна библиотека „Стеван Раичковић“ уз подршку Општине Кучево, Министарства културе Републике Србије и Српске књижевне задруге.
“Хвала Сунцу, Земљи, трави, хвала ваздуху што је плав, хвала Раичковићевој поезији што нас је сабрала, данас и овдје и што је опстала до дана данашњег, као стабилна тачка српске књижевности и културе, довољно снажна да обасја и симболички подржи стваралаштво савремених аутора”, рекао је Слободан Јовић, први лауреат награде ,Стеван Раичковић’ у својој бесједи приликом додјеле.
Он је истакао да је Стеван Раичковић једно од најзначајнијих имена српске поезије друге половине двадесетог вијека и изразио задовољство што је прва награда додијељена његовој књизи ,У кострети’.
“Драго ми је што му се његов завичај Нересница и Кучево одужују на адекватан начин, а веома ми значи што ће се у Српској књижевној задрузи појавити моја књига. Ова награда, на неки начин, значи повезивање Хомоља и Мајвице и радује ме што се посредством оног што ја радим, у позитивном контектсту чује за Мајевицу и неке лијепе ствари које се догађају у овдашњој култури”, саопштио је Јовић.