ОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉИ ХРАМА У МИЛИНОМ СЕЛУ НА ЖУТАВЦИ

У Милином Селу код Лопара освећени су темељи за храм Светог Пророка Илије који се гради на Жутавци.
Чин освећења темеља, у присуству великог броја вјерника, је обавио Његово преосвештенство епископ Константин, по благослову надлежног Његовог високопреосвештенства архиепископа митрополита зворничко-тузланског Фотија.
„Ако Бог да, надамо се да ћемо до наредне године успјети да завршимо овај храм и да ћемо имати његово велико освећење“, саопштио је јереј Остоја Дикић, парох 2. мачковачке парохије.
Он је изразио захвалност вјерном народу и свима који су подржали и који ће наставити да подржавају изградњу цркве у Милином Селу.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да је локална заједница уз свој народ и да даје свој допринос да се црква гради, те да се наставе активности за њен завршетак.
„Надамо се да ће овај храм утицати да се врати живот на Жутавку и у Милино Село“, поручио је Савић.
Освећењу темеља је присуствовао предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић и неколико одборника локалног парламента, те угледни грађани локалне заједнице и шире регије.
Предсједник грађевинског одбора за изградњу храма Светог Пророка Илије је Цвико Лазић, земљиште на коме ће бити саграђен је поклонио Петко Накић, а кум темеља је Драго Јовић.