У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА КРОЗ БРУСНИЦУ

У току су радови на реконсктрукцији пута кроз село Брусница која се реализује заједничким улагањем општинске управе Лопаре и мјештана.
Према ријечима предсједника мјесне заједнице Брусница Драгана Бошковића биће обновљено 2.680 метара квадратних асфалтног пута, од којих је за 800 метара квадратних средства издвојила општина Лопаре у износу од 50.000 КМ, а остали дио површине која се реконструише су покриле донације средства прикупљених првенствено од мјештана Бруснице и околних села.
„За сада, је прикупљено 64.800 КМ и још нисмо стали са прикупљањем средстава“, навео је Бошковић.
Начелник општине Лопаре Радо Савић, који је заједно са предсјеником локалне скупштине Миленком Ристићем обишао радове, је казао да се пут санира на тај начин да више нема ударних рупа нити већих улегнућа на коловозу чиме се стварају услови за несметано одвијање саобраћаја на цијелој дионици дугој око 4.300 метара.
„Реконструкција пута, у којој је општина заједно са мјештанима учествовала, ће данас бити успјешно завршена и планирамо да у наредној години наставимо на исти начин санирање оштећења на путевима у Брусници и другим мјесним заједницама“, саопштио је Савић.