ОДРЖАНА ОСМА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА

Његош Ерић, рођен 14. јуна ове године постао је предсједник 8. конференције беба која је одржана у Лопарама.
Педесет малишана рођених од 16. јула прошле до 1. јула ове године је узело учешће на конференцији чији је покровитељ општина Лопаре, а пријатељ Министарство омладине и спорта Владе Републике Српске.
Мирјана Шакотић, мајка дјевојчице која је била учесник конференције, је изразила задовољство организацијом манифестације и пожељела да буде више сличних догађаја гдје би се дјеца и родитељи окупљали, упознавали и дружили.
Мајка троје дјеце, дјевојчице од 10 мјесеци и два сина, Мирсада Мушановић из Кораја је први пут била на конференцији у Лопарама.
„Лијепо је овдје, лијепа је забава за бебе и наше малишане“, казала је Мушановићева.
Начелник општине Радо Савић је рекао да су Лопаре данас биле украшене и уљепшане најмлађим становницима локалне заједнице.
Он је навео да су, осим поклона за све бебе које је припремила општинска управа, уручене и новчане награде за најмлађу и најстарију бебу, као и бебу са највише браће и сестара. „Родитељство и породицу треба промовисати на сваком кораку“, поручио је Савић.
Потпредсједник 8. конференције беба је Рикић Аника, која је рођена 30. јуна прошле године, док је беба са највише браће и сестара Андреј Ђурић из Мачковца.