0

Швајцарски ватрогасци помажу у Републици Српској

Наш сународник, Новица Кнежевић је рођен и одрастао у Швајцарској, гдје је завршио школу и факултет и данас је машински инжињер са добрим запослењем и зарадом. Да не спада у велики људе, вјероватно би био задовољан са оним што је до сада постигао и « гледао своја посла », како то воле да кажу они који нису спремни да баце поглед изван свог дворишта.
Међутим, овај млади човјек се није уљуљкао у малограђско самозадовољство, него већ годинама помаже родни крај, прије свега ватрогасно друштво из Лопара.
Пошто је члан добровољне ватрогасне трупе Glattal из Цириха, и сада је прискочио у помоћ са тројицом добровољних ватрогасаца, његових колега из трупе. То су Лука Сомини машински инжињер, Самуел Вуест студент и Фелиће Виториа економиста. Ватрогасци, припадници добровољне ватрогасне трупе Glattal, дошли су са Новицом Кнежевићем, њиховим пријатељем, да помогну његовом народу.
Довезли су пумпе које су тренутну у функцији испумпавања воде у Бијељини. Кажу, да не постоји забрана изласка ватрогасних возила из Швајцарске, дошло би више њихових пријатеља да помогну унесрећеном народу овог краја. Пошто нису могли да добију ватрогасно возило, дошли су са возилом које су добили од фирме Hocoma у којој ради Лука Сомини. М.Л.