МАЈЕВИЧКО ПОСИЈЕЛО 2017

СПКД „Просвјета“ Лопаре, у сарадњи са Центром за културу Лопаре, а под покровитељством општине Лопаре, организовало је традиционалну манифестацију „Мајевичко посијело“, дружење у традиционалном духу уз пјесаме и игре мајевичког поднебља.
У недјељу, 26. фебруара, у препуној сали Центра за културу и информисање у Лопарама, одржано је финално вече манифестације „Мајевичко посијело 2017“.
У програму су учествовали најуспјешнији извођачи традиционалних мајевичких пјесама, свирачи на народним инструментима и фолклорни ансамбли свих узраста и чланови секције за очување народне традиције СПКД „Просвјета“ Лопаре. Публика је имала прилику да погледа наступе најуспјешнијих представника неколико мјесних заједница општине Лопаре у традиционалним дисциплинама народног стваралаштва.
Уприличена је и изложба ручних радова коју је приредила Борка Влачић.
У традиционалној игри прстена, одржаној раније прво мјесто освојила је екипа „Прибој “, друго мјесто екипа „Цвиљевина“ и треће „Лопаре – Поток“. Капитенима ових екипа као и најбољем играчу Јовици Петровићу из Прибоја уручене су награде и захвланице за учешће на турниру.