ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ

У Лопарама је одржано донаторско вече за обнову Основне школе „Свети Сава“ у овој мајевичкој општини.
Начелник општине Лопаре Радо Савић најавио је да ће хуманитарна акција за помоћ школи трајати наредних седам дана.
Савић је рекао новинарима да су у општини већ реализовани бројни пројекти за бољи живот мјештана, а иницијатива за обнову школе покренута је у сарадњи са просвјетарима и Светосавском омладинском заједницом Лопара.
Према његовим ријечима, новац од донација намијењен је за замјену олука на школској згради, уређење лимова и фасаде, а из општинског буџета биће издвојено 16.000 КМ за набавку котла за гријање.
Ову акцију је подржао и директор РиТЕ Угљевик, господин Ђорђе Поповић.
Помоћ школи у завичају најавио је и предсједник Удружења српских привредника Швајцарске и потпредсједник Удружења Мајевичана Стојан Стевановић.
„Школа заслужује да је финансијски помогнемо, јер смо у њој сви завршили основно образовање. Претходно смо реновирали све школе у селима и сад је дошла на ред и ова централна школа“, рекао је Стевановић.
Помоћник директора Основне школе „Свети Сава“ Стојанка Пантић изразила је наду да ће се акцији одазвати бивши ученици и да ће школа добити потребна средства.
Према њеним ријечима, ова школа почела је са радом 1971. године, а протеклу школску годину имала је 453 ученика у 28 одјељења.
Новац за обнову Основне школе „Свети Сава“ у Лопарама уплаћује се на жиро рачун у Павловић банци 554 003 00000471 25