ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ У КОРАЈУ

h

Дом здравља Лопаре данас је у мјесној заједници Корај започео пројекат „Базари здравља“ у оквиру којег ће бити организовани бесплатни превентивни прегледи становника мајевичког краја.
„Данашњим прегледима биће обухваћено стотињак мјештана Кораја, гдје два љекара са медицинским особљем обављају мјерење крвног притиска, шећера у крви, холесторола у крви и по потреби преглед ЕКГ апаратом“, рекао је новинарима директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић.

Према његовим ријечима, акцијом бесплатних прегледа даје се значај превенцији на примарном нивоу, а пројекат „Базари здравља“ један је у низу таквих пројеката који ће Дом здравља Лопаре спроводити у овој години.

„Веома битан пројекат за ову годину је изградња објекта површине 300 метара квадратних у који ће бити смјештен Центар за ментално здравље и Центар за базичну рехабилитацију, односно физијатрију на примарном нивоу здравствене заштите“, најавио је Нешковић.

Он је истакао да Дом здравља Лопаре константно ради на повећању броја љекара специјалиста који долазе да консултативно раде прегледе становницима овог краја.

„Осим гинеколога, педијатра, ортопеда, неуролога, уролога, хирурга и васкуларног хирурга, за наредни период планирали смо да консултативне прегледе у Лопарама обавља и офталмолог“, рекао је Нешковић.

Данашњој акцији бесплатних превентивних прегледа у Корају присуствовао је и начелник општине Лопаре Радо Савић.

Дом здравља Лопаре покрива здравствене потребе 9.000 осигураника.