РОМСКА ПОРОДИЦА ДОБИЛА НОВУ КУЋУ

Вишечлана ромска породица Зарић из Тобута код Лопара добила је новоизграђену кућу за коју је, према програму стамбеног збрињавања Рома, Министарство за људска права и избјеглице БиХ обезбиједило 53.000 КМ, а општина Лопаре 8.000 КМ.
Кључеве од куће је породици Зарић уручио замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић, који је нагласио да је циљ овог пројекта побољшање услова живота ромских породица, унапређењем становања и комуналне инфраструктуре.

„Настављамо сарадњу са општином Лопаре, наставићемо да помажемо инфраструктуру, али и остале пројекте из ове мајевичке општине која је примјер добре сарадње“, рекао је Јовић новинарима.

Начелник Лопара Радо Савић рекао је да је ово добар примјер сарадње са вишим нивоима власти, истичући да су пројекти који се односе на Роме веома корисни и видљиви у овој локалној заједници.

„У претходном периоду смо, заједно са Министарством, успјели да ријешимо ромско насеље у Мјесној заједници Веселиновац, али и инфраструктуру и расвјету“, навео је Савић.

Милица Зарић је у име породице захвалила свима који су учествовали у изградњи куће, напомињући да су у старој и трошној кући живјели 35 година.

„Најбитније ми је што у новој кући имам купатило и нов намјештај“, рекла је Зарићева.

Поред ове куће из дозначених средстава урађен је и асфалтни пут до гробља у Веселиновцу.