ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ ПОСЈЕТИЛА ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ У БАВАРСКОЈ

Начелник општине Лопаре Радо Савић данас је у оквиру минхенског пословног форума „Улагање у Лопаре“ на којем ће бити ријечи о улагањима у ову мајевичку општину посјетио Индустријску зону „Геднорф“ у баварском граду Бургхаузену у којој је запослено 4.800 радника.

„Ово је један импресиван пословни простор и овдје смо се информисали о начину фукционисања, али и развоју индустријске зоне, те на који начин се менаџмент ове зоне бори за привлачење инвестиција“, рекао је Савић.

Напомињући да општина Лопаре има одличне контаке са угледним привредницима из ове њемачке области, Савић је рекао да је то што је имао прилику да види примјер одличног функционисања привреде који треба „копирати“ и у Републици Српској.

Домаћин делегацији општине Лопаре као и данашњем привредном форуму је успјешни привредник Мирослав Којадиновић, поријеклом из Републике Српске, а менаџер у фирми „ИнфраСерв“ која се бави инжењерингом концептне експертизе.

„Посебно нас радује што можемо да спојимо контакте из Републике Српске са њемачким привредницима“, рекао је Којадиновић.

Привредном форум под називом „Улагање у Лопаре“, који је почео данас присуствују представник 11 њемачких привредних организација Клаус Винклер, предсједник Организације за заштиту воде и ваздуха и компаније „Донатек“ Роберт Прилер као и представници фирми металске индустрије.

Очекује се да ће делегација општине Лопаре бити информисана о даљим корацима за улагања у ову општину, након што су 23. фебруара њемачки привредници боравили у Лопарама, гдје су им представљени привредни потенцијали мајевичког краја.