ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „МАЈЕВИЦА“

У Центру за културу и информисање у Лопарама вечерас је одржана промоција књиге „Мајевица“ аутора др Драге Радовановића.
О књизи су говорили: др Драго Тешановић, мр Мирко Бабић, у име издавача Мирко Стевић и аутор.
„Драго ми је да сам земљацима могао да подарим језичку тапију, јер је језик темељно обиљежје једног народа. Тема је мајевички говор, али је говор реализовани језик. Захваљујући начелнику општине Лопаре Ради Савићу оствaрена је добра комуникација“, рекао је аутор Драго Радовановић.
Драго Радовановић рођен је у Мaјeвичком Прибоју 1951. године. Основну школу је завршио у Прибоју, Учитељску школу у Бијељини, а Филолошки факултет (група српскохрватски језик и југословенске књижевности) у Београду. На Филолошком факултету у Београду завршио је постдипломске магистарске студије, смјер наука о језику.
Књига „Мајевица“ (границе, историјске прилике, поријекло и занимање садашњег становништва и особине говора), у издању Центра за културу и информисање Лопаре, аутора Драге Радовановића је скраћена верзија докторске дисертације која говори о особинама говора на Мајевици, њеном географском положају, становништву.
Издање ове монографије помогла је Општина Лопаре.