САВИЋ: ПОДРШКА ПОСЛОВНИМ ИДЕЈАМА

Начелник општине Лопаре Радо Савић посјетио је данас Ружу Микић из ове општине која је један од 128 предузетника из 33 локалне заједнице чије су пословне идеје подржане кроз пројекат запошљавања младих /ЈЕП/ који финансира Влада Швајцарске.

Микићева је кроз Инкубатор пословних идеја у оквиру овог пројекта добила 5.000 КМ и бави се производњом колача и торти.

Савић је рекао новинарима да су предузетници попут Микићеве примјер како се може, уз добру пословну идеју, из свог домаћинства регистровати пословна дјелатност.

„За 11 пословних идеја које су подржане у Лопарама општина је обезбиједила 9.000 КМ, а остало су донације“, навео је Савић.

Он је изразио жељу за наставак пројеката подршке предузетницима, посебно младим људима који имају прилику да добију помоћ, обуку и новчани подстицај за реализацију пословних идеја.

„Имамо грађане који су предузимљиви и способни да своје знање искористе и да то буде од користи свима у локалној заједници“, закључио је Савић.

Микићева је рекла да је властити бизнис регистровала у августу, уз подршку Пројекта запошљавања младих и општине Лопаре, као један од учесника у Инкубатору пословних идеја.