„САС СУПЕР П“ ОСИГУРАЊЕ ПОКЛОНИЛО ПЛАЦЕВЕ ЗА ГРАДЊУ КУЋА У ПРИБОЈУ

Власници „САС супер П“ осигурања Радо Гаврић и Миодраг Стојановић поклонили су данас општини Лопаре 2.000 квадрата земљишта у Мјесној заједници Прибој, на коме ће се градити пет стамбених објеката породицама који су остали без кућа у клизиштима 2014. године.

Начелник општине Лопаре Радо Савић након састанка са Радом Гаврићем нагласио је да је ово примјер како привредници који су остварени у послу имају осјећај за суграђане којима је помоћ неопходна.

„Нама значи ова помоћ, јер ће тридесет становника Прибоја, на овај начин остати у свом мјесту. До сада смо изградили 71 стамбени објекат породицама који су остали без кућа у клизиштима од 2014. године“, рекао је Савић новинарима.

Савић је најавио да ће убрзо кренути градња и за преосталих 29 кућа и да ће се тиме завршити пројакат изградње 100 стамбених објеката у периоду од 2014. до 2019. године.

„Остаће још пет породица који немају сређене власничке папире и који због неких других законских процедура немају право за учешће у овом програму, али ћемо и за ове породице пронаћи рјешење“, рекао је Савић.

Директор „САС супер П“ осигурања Никола Гаврић рекао је да су власници сазнали да општина Лопаре има проблеме за проналазак плацева и да су се одлучили да ову земљу поклоне и на тај начин помогну суграђанима.

„Наша фирма се понаша друштвено одговорно и овом приликом апелујемо на све људе добре воље да се прикључе акцији помоћи изградње кућа нашим суграђанима“, рекао је Гаврић.

На подручју Лопара, према подацима локалне управе, клизишта су од 2014 године нанијела штету од 21 милион КМ домаћинствима, привредним објектима и инфрастуктури. Страдало је више од 400 кућа, од којих је преко 100 неусловно за живот, оштећено је 58 километара локалних путева, 31 километар локалног водовода и 22 моста.