УЗ ПОДРШКУ МЈЕШТАНА И ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ ПОРОДИЦА ЛАКИЋ ДОБИЛА КРОВНУ КОНСТРУКЦИЈУ

Трочлана породица Лакић из Смиљевца код Лопара уз подршку локалне управе и мјештана добила кровну конструкцију која им је побољшала услове живота.

Начелник Лопара Радо Савић заједно са поредсједником Скупштине ове општине Миленком Ристићем посјетио је данас ову породицу.

Милан Лакић захвалио се свима који су учествовали у овој акцији и додао да је за 6.000 КМ колико је сакупљено средстава завршена надзида и кровна конструкција заједно са олуцима.

Покретач иницијативе за помоћ Лакићима је мјештанин Горан Гајић, власник фирме за производњу јахти „Смиљевац пром“.

Гајић је објасниo да је ова породица живјела без кровне конструкције те да нису могли сами прикупити средства да то изграде.

-Наш пријатељ Милан нема стално запослење, и тада смо заједно са општином Лопаре прикупили материјална средства и обезбједили блок за нанзиду и завршили кровну конструкцију. Мјештани су помогли али и неколико пријатеља који имају стоваришта грађевинског материјала-рекао је Гајић.

Он је напоменуо да је акција покренута прије мјесец дана.

-Овдjе ћемо урадити још оно што је преостало, побољшати водоснабдијевање, напајање електричном енергијом и друге радове који су неопходни-најавио је Гајић.

Начелник Лопара Радо Савић честитао је Лакићима и захвалио се Горану Гајићу и свима који су подржали ову породицу подсјетивши да је ова мајевичка општина за овај пројекат из буџета издвојила 3.200 КМ.

-Горан Гајић је примјер свима, помаже у свим аспектима, укључен је био у изградњу путне инфраструктуре и уређењу других инфраструктурних објеката у Смиљевцу-рекао је Савић.

Он је позвао и остале активисте мјесних заједница да обрате пажњу на овакве и сличне проблеме и најавио да ће општина Лопаре помоћи и другима којима је помоћ неопходна.
Фотографија корисника Радо Савић