САВИЋ: ОДЛАЗАК ДОКТОРА БЛАЖИЋА ВЕЛИКИ ГУБИТАК ЗА СВЕ СРБЕ


Поводом смрти државног секретара у Министарству животне средине Владе Србије, доктора Бранислава Блажића, начелник општине Лопаре Радо Савић изражава саучешће његовој породици и свим пријатељима, сарадницима и члановима Удружења „Корени“, које повезује људе дијаспоре са матицом,а чији је био један од оснивача.

„Дубоко нас је потресла вијест о његовој смрти, о смрти великог човјека и пријатеља Републике Српске, Лопара и Мајевице. На све нас Мајевичане оставио је посебан траг као један од оснивача и активни члана Удружења „Корени“. Својим прегалаштвом и радом на повезивању матице и дијаспоре, региона и пријатеља Срба, што је и главна мисија Удружења основаног у Новом Саду, оставио је посебан, снажан утисак“, рекао је Савић.

Савић подсјећа да је доктор Бранислав Блажић често у својим инспиративним говорима о дијаспори и значају њеног увезивања са матицом надахнуто помињао Мајевицу , Лопаре, те мајевичку дијаспору, често наводио као свијетао примјер, а у овој општини је и боравио у новембру прошле године.

„Изненадна смрт доктора Бранислава Блажића који је оболио од Ковида-19 је велики губитак за све нас.Његов лик и дјело остаће као путоказ и идеја водиља на пољу сарадње и увезивања српског народа на свим прострима гдје овај народ живи, са својом матицом“, навео је начелник општине Лопаре Радо Савић.

Доктор Бранислав Блажић преминуо је 1. априла, био је државни секретар у Влади Србије и први је случај у овој институцији који је подлегао од посљедица вируса корона.

Бранислав Блажић је рођен 1957. године у Кикинди.