ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ ПРВИ ПУТ НА ЈЕЗЕРУ СНИЈЕЖНИЦА НА МАЈЕВИЦИ

Младићи са подручја Лопара Далибор Малеш и Љубиша Тошић покренули су иницијативу да се ове године први пут организује пливање за Часни крст на језеру Снијежница на Мајевици.
У организацију овог догађаја укључиле су се Црквена општина и мјесна заједница Прибој.
Подршку иницијативи пружило је и руководство општине Лопаре, а начелник Радо Савић је изразио задовољство што су Тошић, који је одборник у локалном парламенту, и Малеш дошли на ову идеју и што ће на Богојављење први пут бити организовано пливање за Часни крст.
„Надам се, ако је слутити по одзиву пливача, да ће ово окупљање постати традиционално и да ће се на језеру Снијежница на Мајевици за Часни крст пливати и у наредним годинама“, рекао је савић Срни.
Парох прибојски протојереј-ставрофор Јеремија Лазић истакао је да су српски народ кроз вијекове одржали вјера, језик и љубав према цркви и отаџбини.
Учесници пливања за Часни крст могу се пријавити до 16. јануара, а према изјави Далибора Малеша број је ограничен на 33 пливача због епидемиолошких мјера. Он је додао да ће прије самог почетка бити организован здравствени преглед.
Празник Богојављење обиљежава се 19. јануара у знак сјећања на крштење Исуса Христа у ријеци Јордан.