СТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА

Општински штаб за ванредне ситуације општине Лопаре, је 18.01.2021. године одржао сједницу на којој је констатовано да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Лопаре стабилна и под контролом.
Тренутно је под епидемиолошким надзором 16 лица, од чега је 10 лица позитивно на вирус корона a 2 на болничком лијечењу.
На сједници су потврђене и продужене епидемиолошке мјере које је донио Републички штаб за ванредне ситуације до 01.02., а које се односе на:
– забрану јавног окупљања у групама од 50 лица,
– организовање музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће,
– сва приватна окупљања у групама од 10 лица (свадбе, крштења, рођендани, прославе и други породични скупови сличне природе).
– ограничење рада угоститељских објеката од 06,00 до 22,00 часа,
-организовање спортских такмичења без присуства публике, као и предузимање других мјера усмјерених за спречавање појаве и ширења COVID-19 су продужене и обавезујуће за примјену до 01.02.2021. године.
Такође, обавезују се грађани да на отвореном и у затвореном простору носе заштитну маску и придржавају се заштитне мјере физичког растојања од два метра, у затвореним просторима, поред ношења заштитне маске и одржавања физичког растојања од два метра придржавају и упутстава Института за јавно здравсто Републике Српске, у зависности од дјелатности која се обавља.
И поред стабилније ситуације Општински штаб апелује на све грађане и привредне субјекте са подручја општине Лопаре да се придржавају свих мјера прописаних од стране надлежних органа, у циљу заштите здравља становништва наше Општине и смањења последица пандемије.