МИЛОРАД СИМИЋ ПРВИ ДОПЛИВАО ДО ЧАСНОГ КРСTА

Побједник пливања за Часни крст у подмајевичком крају, које је ове године први пут организовано на језеру Снијежница, је Милорад Симић из Горњег Забрђа код Угљевика.
Он је на Крстовдан напунио 16 година и био је најмлађи учесник такмичења.
„Тренирам ватерполо у ватерполо клубу `Црвена звезда` у Београду и била ми је велика жеља већ неколико година да пливам за Часни крст. Ове године отац ме је пријавио за такмичење и побиједио сам. То ми је најљепши поклон за мој рођендан“, рекао је Симић у изјави за Срну.
Побједник Богојављенског пливања за Часни крст награђен је златником који је даровало Удружење Мајевичана у Швајцарској, а које је уручио члан удружења Василија Обреновић.
Честитајући побједнику, начелник општине Лопаре Радо Савић је истакао да је пливање за Часни крст организовано први пут на Мајевици и да га је изненадило велико интересовање учесника, не само из Лопара, него и из других локалних заједница.
„Посебно ме радује што је комплетан догађај беспријекорно организован и што је све протекло без проблема“, додао је Савић.
За Богојављенско пливање на Мајевици пријавило се више од тридесет пливача из Лопара, Угљевика, Брчког, Бијељине, а најстарији учесник је шездесетједногодишњи Миодраг Видовић из Бијељине.
Претходно је у Цркви Рођења Пресвете Богородице у Прибоју служена литургија и освештана богојављенска водица, а протојереј-ставрофор Јеремија Лазић, парох прибојски, благословио је пливаче.
Организатори првог пливања за Часни крст на Мајевици су Црквена општина и мјесна заједница Прибој, уз пуну подршку општине Лопаре, а иницијатори су Љубиша Тошић, одборник у општини Лопаре и Далибор Малеш.