САСТАНАК УДРУЖЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНИКА

Представници „Удружења пољопривредних произвођача села Семберије и Мајевице“ посјетили су данас Лопаре и том приликом су се састали и разговарали са пољопривредницаима општине Лопаре и начелником Радом Савићем.
„Са пољопривредним произвођачима у општини Лопаре имали смо коректан разговор, гдје смо покушали да их ујединимо, што више, у регионално удружење, да покушамо ријешити њихове проблеме“, изјавио је новинарима Саво Бакајлић, предсједник удружења.
Бакајлић је додао да су изнијети ставови и по питању сугестија удружења за израду правилника министарства и начина заштите домаће пољопривредне производње. Он је изразио задовољство састанком са пољопривредним произвођачима и пријемом код начелника општине.
„Драго ми је да су и наши пољопривредници то јест људи из наших мјесних заједница, мајевичких села, коначно и формално постали чланови ‘Удружења пољопривредних произвођача села Семберије и Мајевице’ “, истакао је Радо Савић, начелник општине Лопаре.
Он је рекао да је то добар пут да се пољопривредници увезују, информишу и припремају за пројекте на које могу аплицирати, а да ће им локална заједница у томе помоћи и захвалио предсједнику удружења Бакајлићу, који је иницијатор данашњег окупљања.