НАЧЕЛНИК САВИЋ ЧЕСТИТАО СЛАВУ УЧЕНИЦИМА И НАСТАВНИЦИМА

Начелник општине Лопаре Радо Савић честитао је данас школску славу Светог Саву ученицима и просвјетним радницима и нагласио значај очувања традиције.
„Битно је сачувати традицију и славити Светог Саву, примјерено условима који су нас снашли“, рекао је Савић на свечаности у Основној школи „Свети Сава“ у Лопарама.
Према његовим ријечима, у основним и средњим школама у Лопарама образују се 793 ученика, а школска слава Свети Сава обиљежена је у свим основним школама и средњошколском центру.
У централној основној школи у Лопарама, која носи назив првог српског архиепископa, учитељa и просвјетитељa, обреду ломљења славског колача, који је служио архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић, присуствовало је општинско руководство.
Директор ове школе Драган Лукић рекао је новинарима да се слава обиљежава у складу са епидемиолошким упутствима Министарстава здравља и просвјете Републике Српске, изразивши наду да ће сљедећу годину ученици, запослени у школи и њихови гости славу славити на начин како се то радило прије пандемије вируса корона.
„Крсну славу Светог Саву прослављамо у храмовима, школама и домовима у другачијим околностима, без већег окупљања, али суштина је иста, молитвено се слави име Светог Саве“, истакао је прота Јовић у обраћању након ломљења славског колача.