МАЈЕВИЧАНИ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ ДОНИРАЛИ ВОЗИЛО ДОМУ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ

Удружење Мајевичана у Швајцарској донирало је Дому здравља у Лопарама возило „шкода октавиа“, вриједно 7.500 швајцарских франака.
„Ово је још једна у низу донација коју смо за 10 година дјеловања реализовали за поднебље из којег потичемо“, рекао је Срни предсједник Удружења Саво Митровић.
Он је навео да је погон возила на сва четири точка и да је погодно за тешко приступачне предјеле, а кључеве аутомобила уручио је директору здравствене установе Желимиру Нешковићу.
Нешковић је захвалио мајевичкој дијаспори за овај хумани гест и нагласио да је то наставак изузетне активности Удружења Мајевичана у Швајцарској.
„Ово возило ће много помоћи за превоз пацијената и потребе Дома здравља у пружању услуга корисницима који су у удаљеним крајевима општине, а олакшаће и превоз до Бањалуке и других здравствених центара у Републици Српској“, рекао је Нешковић.
Начелник општине Лопаре Радо Савић истакао је да Удружење Мајевичана препознаје потребе становништва у родном крају када је у питању здравство, школство и све друге области живота и да то показује да Мајевичани у Швајцарској не заборављају своје коријене.
„Ово је један од бројних примјера њихове хуманости, а нама подстрек да боље и одговорније обављамо своје послове у нашој локалној заједници“, додао је Савић.
Удружење Мајевичана, поред акција помоћи родном крају, ради и на економском оснаживању општине Лопаре, чувању мајевичке традиције и културе.
Управа Удружења позвала је све клубове и удружења и све Мајевичане у Швајцарској да учествују у активностима које се спроводе, а најављена је и акција помоћи родном крају поводом предстојећих васкршњих празника.