РАЗГОВОРИ О УСПОСТАВЉАЊУ ВИДЕО-НАДЗОРА

На иницијативу Скупштине општине Лопаре и начелника ове општине Раде Савића почели су разговори са надлежним структурама Полицијске управе Бијељина о реализацији пројекта успостављања видео-надзора на подручју локалне заједнице.
Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић изразио је захвалност начелнику Савићу на исказаној намјери да се на подручју општине покрене успостављање система видео-надзора.
„Општина Лопаре је Министарству унутрашњих послова Републике Српске доставила писмо намјере на основу кога је инициран данашњи радни састанак, гдје смо упознали начелника са даљим процедурама око инсталирања система“, рекао је Терзић.
Овим пројектом, према Терзићевим ријечима, безбједност грађана ће бити на вишем нивоу, на обострано задовољство локалне заједнице и Министарства унутрашњих послова.
Савић је истакао да ова локална заједница има пуно додирних тачака са другим срединама и да већа насеља, приступни путеви и важни објекти изискују потребу за видео-надзором због веће безбједности грађана.
„Општина Лопаре је транзитно подручје са површином од 300 километара квадратних, граничи са неколико општина у Федерацији, Брчко дистриктом, Угљевиком и Бијељином“, рекао је Савић и изразио захвалност Терзићу и његовим сарадницима због брзе реакције на упућену иницијативу и покретању реализације пројекта.