У РЕГИОНУ ЛОПАРЕ ПРЕДСТАВЉЕНЕ КАО ОПШТИНА ПРИМЈЕР ПОВЕЗИВАЊА СА ДИЈАСПОРОМ

У општини Лопаре је захваљујући помоћи дијаспоре реализовано 12 инвестиционих пројеката, који доносе радна мјеста, приходе и нове прилике за пословну сарадњу, рекао је данас начелник ове општине Радо Савић.
Он је на бизнис форуму дијаспоре рекао да су Лопаре у региону примјер добре праксе повезивања са дијаспором, саопштено је из ове општине.
„Лопаре су општина са великом дијаспором и то су људи који су помогли свој крај кроз хуманитарне пројекте, донације, повезивање са инвеститорима и директним улагањима у привредни развој“, рекао је Савић.
Он је подсјетио да је и ватрогасно возило у Лопарама дошло од дијаспоре, која је помогли рад Дома здравља и комуналних служби.“Сваког јула се окупљамо у Лопарама и разговарамо о новим пројектима и приликама за сарадњу“, рекао је Савић.
На бизнис форуму дијаспоре, које је организовало Удружење „Наша перспектива“, уз подршку УСАИД пројекта „Дијаспора инвест“, представљене су локалне заједнице које су постигле изузетан успјех у мобилисању капацитета своје дијаспоре у свијету.
Осим општине Лопаре, на данашњем скупу су представљене позитивне праксе града Приједора и Кантона Сарајево.
Бизнис форум дијаспоре је отворио амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон, а на скупу је учествовало више од 200 учесника из земље и свијета.