ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МИТРА СИМИКИЋА

У Центру за културу Лопаре отворена изложба умјетничких фотографија назива „Ретроспектива документарне стварности“ угљевичанина Митра Симикића.
„Без обзира на пандемију, трудим се да излажем што је више могуће“, рекао је аутор изразивши задовољство поставком у Лопарама.
Симикић је графички дизајнер, а каже да је сам процес студирања био усмјерен ка фотографији, па се то наставило тако што је уписао мастер студије у Новом Саду, одсјек за фотографију.
Он истиче да је свој правац у документарном стилу нашао на конкурсу 2012. године за који је урадио и свој први пројекат „Ослушкивање самоће“.
Боравио је са баком, која живи у Тобуту код Лопара.
„ Тема је била напуштање и изумирање села. У том тренутку сам добио први озбиљнији одговор да имам склоност ка изражавању и неки свој визуелни језик и одлучио сам да се крећем ка документарном стилу“, додао је Симикић.
Његов циљ је стварање простора у којем публика може наћи емпатију према његовим субјектима и укључити се у њихове приче.
Своја дјела излагао је у Београду, Загребу, Италији, Француској, Њемачкој, али му је најбољи осјећај када се појави пред својом публиком, па издваја своју изложбу у Центру за културу у Бијељини.
Изложба у Лопарама за посјетиоце је отворена до 17. маја и може се погледати сваког радног дана од 8 до 16 часова.