ИЗЛОЖБА УМЈЕТНИЧКИХ ИНСТАЛАЦИЈА

У Центру за културу Лопаре отворена је изложба умјетничких инсталација чији је аутор Дајана Перић, дипломирани ликовни умјетник, професор ликовне културе и сликар.
„Ово ми је друга самостална изложба, носи назив „Изолација“, а бави се паралелом између спољашње и унутрашње изолације. Спољашње која нас физички ограничава и оне унутрашње коју ми сами изазивмо“, рекла је Перићева у својој изјави новинарима.
Она је саопштила да су изложени радови умјетничке инсталације и да су настајали у посљедње четири године, а сви у комплету граде једну компактну цјелину и то објашњава њен циљ у стваралаштву.
Тај циљ је концептуална умјетност с којом се Перићева упознала на Академији умјетности у Бања Луци на предмету интермедијалне умјетности.
„Мислим да је то медиј и начин у којем могу најбоље да се изразим“, додала је умјетница.
За назив изложбе искористила је термин „Изолација“ , гдје је жељела да прошири то значење и да искористи предзнање стечено у посљедњу годину и по дана, гдје сви ми вежемо посебне емоције за ту ријеч.
За унутрашњу изoлоцију умјетница каже да је важнија и проблематичнија, да се и њом бавила на изложби у Лопарама гдје је бацила акценат на породичну тематику.
Директор Центра за културу Лопаре, Мирко Стевић је рекао да је ово прва изложба концeптуалне умјетности у овој установи и да је Дајана Перић уложила велики труд да посјетиоцима приближи тај вид умјетничког изражавања.