МАРИЈИ ТОМИЋ ИЗ ЛОПАРА СТАТУЕТА „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“

Прошлогодишња побједница музичког фестивала „Ритам Европе“, највеће музичке манифестације на којој наступају млади таленти региона, Марија Томић из Лопара добитница је статуете „Капетан Миша Анастасијевић“ за Републику Српску у области његовања музичке традиције.
Марија је побједом на поменутом такмичењу учинила да Лопаре, ове године, буду домаћини овог престижног такмичења.
„Музика је одувијек моја љубав и овом приликом позивам дјецу која његују исте емоције према музици да се укључују и учествују на што више музичикх манифестација“, рекла је Томићева у изјави новинарима приликом уручења признања.
Поред Марије Томић награду је добило још 19 истакнутих личности из области: привреде, политике, здравственог сектора, науке, образовања, културе, женског предузетништва информисања и новинраства.
Свечаност поводом уручења овогодишњих награда „Капетан Миша Анастасијевић“ на нивоу Републике Српске одржана је у Банском Двору у Бања Луци.
Награда „Статуета Капетана Мише Анастасијевића“ у Републици Српској додјељује се од 2016. године у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама Српске и Србије и пројекта „Пут ка врху“, који је настао у Новом Саду прије 19 година с основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије и региона.
Носиоци овог пројекта су „Медиа Инвент“ из Новог Сада, у сарадњи са Привредном комором Републике Српске и Универзитетом Бањалука.