ОМЛАДИНСКА БАНКА ЛОПАРЕ ПОДРЖАЛА ЈОШ ЈЕДАН МИКРОБИЗНИС

Младом фризеру из Лопара Радивоју Пантићу уручен је износ од 2000 КМ, за подршку његовом микробизнису.
Пантићу је чек уручио начелник општине Лопаре Радо Савић, који је изразио задовољство што је Фондација Мозаик кроз програм Омладинске банке Лопаре помогла још један посао приватног предузетништва у овој локалној заједници.
„Ово је добар примјер како млади људи треба да покрену сопствене бизнисе“, рекао је Савић и охрабрио их да се не плаше, да своју судбину преузму у своје руке, а обећао је помоћ општине, Омладинске банке Лопаре и Фондације Мозаик као почетног ослонца.
„Износ ћу да усмјерим на средства и опрему за фризерски салон, који ћу да рeализујем у што краћем временском паериоду“, рекао је Радивоје Пантић.
Пантић се захвалио Фондацији Мозаик и начелнику општине Ради Савићу на исказаној подршци за још један успјешно реализован пројекат Омладинске банке Лопаре.
„Драго нам је данас да смо у општини Лопаре у прилици да се уручи чек и потпише уговор са младом особом чији је микробизнис одобрила Омладинска банка Лопаре“, истакао је Жељко Пауковић, директор Програма Омладиске банке Фондације Мозаик.
Он је рекао да Фондација Мозаик и општина Лопаре сарађују десет година на развоју програма Омалдинске банке те да је пружена подршка за око седамдесет пројеката и два микробизниса.
Пауковић каже да је у те пројекте до сада уложено преко 250.000 КМ, а да је у току ове године подржано осам пројеката неформалних група младих у општини Лопаре.
Такође је нагласио да Фондација Мозаик у Бих сарађује са педесет и једном локалном заједницом у којима дјелује исто толико Омладиских банака, а да кроз њихов рад одобрено око 500 пројеката и 80 микробизниса.
„Сарадњу са општином Лопаре настављамо, у складу са меморандуном, и нарeдних неколико година“, закључио је Пауковић.