ПОСЈЕТА РУСКОГ МИРОТВОРЦА ПАВЛОВИЧА

Начелник општине Лопаре Радо Савић разговарао је данас о могућим руским инвестицијама у овај подмајевички крај са бившим чланом Руске армије пуковником Михаилом Павловичем Лаврененком, који је био командант Сјевероисточне зоне мировне мисије у БиХ.
Савић је захвалио Павловичу на посјети и рекао да је он имао значајну улогу у мировним снагама у постратном периоду, а данас су разговарали о пројекту из области туризма у Лопарама.
„Павлович је као главнокомандујући руских мировних трупа сјевероистока боравио у мотелу `Вукосавци` који се налази у оквиру Спомен-парка у власништву општине Лопаре и разговарали смо о могућности да се пронађе инвеститор у Русији који би могао да оспособи мотел, учини га примамљивим за госте и тако обогати туристичку понуду Лопара“, рекао је Савић новинарима.
Он је истакао да је општина Лопаре отворена за сарадњу и најавио да ће инвеститор који је заинтересован за ово улагање доћи у посјету у децембру.
Руски миротворац Павлович рекао је након састанка да му је изузетно задовољство што је поново у Лопарама и што му се указала прилика да помогне српском народу тако што би довео потенцијалне инвеститоре из области туризма и бизниса.
Павлович каже да сада води невладину организацију хуманитарног карактера која обједињује миротворце који су радили изван Русије.
Сутра ће Михал Павлович Лаврененко посјетити Манастир Свете Тројице у Тавни и поклонити Јеванђеље рађено у највећој православној радионици „Софрино“ у истоименом руском граду.
„Радује ме посјета Манастиру Тавна који је био велика духовна подршка руским војницима током боравка у мировној мисији на овим просторима“, рекао је Павлович.
Начелник Савић и Павлович су током дана посјетили и мотел „Вукосавци“ у Спомен-парку у Лопарама.