Категорија │ ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

У ЛОПАРАМА ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА

Вакцинацијом штићеника Дома за стара лица и здравствених радника у Лопарама против вируса корона почела је имунизација становника мајевичког краја „Фајзер“ вакцинама.
Директор Дома здравља Желимир Нешковић позвао је грађане да се пријаве за вакцинацију, уз напоменуо да их се до сада пријавило више од 900.
„Захваљујући донацији Института за јавно здравство Републике Српске располажемо са комбинованим фрижидером за деповање вакцина свих врста које се налазе на тржишту нашег региона“, рекао је Нешковић новинарима...

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Јавни позив за подношење захтјева за бањску рехабилитацију ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске

Министарство рада и борачко инвалидске заштите, петак 16. март 202

Детаљније

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

 

Обавјештавамо чланове Удружења пчелара „ Златна кошница“ Лопаре и пчеларе са подручја општине Лопаре да ће Општинска управа Лопаре у сарадњи са Агенцијом за пружање стручних услуга у пољопривреди из Бијељине организовати предавање из области пчеларске производње.

Предавање ће се одржати у сали у СО-е Лопаре дана 19.02.2020 (сриједа) у 14:00 часова.

Предавачи ће бити проф. др Горан Мирјанић са Пољопривредног факултета из Бања Луке.

Тема пре...

Детаљније

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

Обавјештавамо пољопривредне произвођаче општине Лопаре да ће Општинска управа Лопаре у сарадњи са Агенцијом за пружање стручних услуга у пољопривреди из Бијељине организовати предавање из области пластеничке производње.

Предавачи ће бити проф. др Омер Куртовић са Пољопривредног факултета из Сарајева и дипл. инж. пољ. Ђорђе Глишић – Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди.

Предавање ће се одржати у сали у СО-е Лопаре, 30.01.2020. године (четвртак) у 12:00 часова.

Теме предавања су следеће:
1. Гајење поврћа у затвореном простор у – Предавач проф. др Омер Куртовић, Пољопривредни факлутет Сарајево; Консултант Фарма 2;
2. Заштита поврћа у заштићеном простору – Предавач дип. инж. пољ. Ђорђе Глишић, Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди.


Општинска уп...

Детаљније

РЕАЛИЗОВАНО ДЕВЕТ ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ

Током 2019.год.реализовано је 9 пројеката омладинске банке укупне вриједности 29000 KM. Од 2012.год. до сада реализована су 53 пројекта вриједности 187 000 KM.

Детаљније

САСТАНАК СА ЦРНОГОРСКИМ АМБАСАДОРОМ

Начелник општине Лопаре Радо Савић састао се данас са црногорским амбасадором у БиХ Обрадом Мишом Станишићем и након састанка рекао да је разгиварано о братимљењу ове мајевичке општине са општином из Црне Горе.

Савић је рекао новинарима да је Станишић одавно пријатељ општине Лопаре, гдjе је годинама радио као просвјетни радник.

„Уз подршку амбасадора, наћи ћемо општину из Црне Горе са којом ћемо се братимити и заједнички радити на ширењу културе, очувању традиције, али и јачању привреде“, рекао је Савић...

Детаљније

ОБИЉЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА У МАЈЕВИЧКОМ КРАЈУ

Ломљењем славског колача просвјетни радници и ученици у Основној школи „Свети Сава“ у Лопарама обиљежили су Савиндан.
Архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић поручио је да је светосавље пут праштања, мира и љубави.
„Свети Сава нам је показао прави пут, да будемо истински светосавци дјелом, речју, љубављу, да ћирилицом пишемо, да чувамо српска имена, називе и српски понос, српску славу и традицију“, рекао је Јовић.
Слави је присуствовао и начелник општине Лопаре Радо Савић који је честитао свим просвјетнм радницима и ученицима школску славу, те истакао како је школство потребно стално унапређивати.
„Један од темеља сваког друштва је добро школство и образовање које треба да обезбједимо нашим покољењима“, рекао је Савић новинарима.
Он је навео да је општина у претходном периоду стварала добре услове у школама, а у посљедње три године је из разних извора финансирања уложено више од 200.000 КМ у реконструкцију централне школе у Лопарама.

За све ученике Основне школе „...
Детаљније

ПОВЕЉА ЗА РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА, АГРОПРИВРЕДЕ, ТУРИЗМА И КУЛТУРЕ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА

Начелник општине Лопаре Радо Савић добитник је престижне награде на Међународној научној агробизнис конференцији „МАК 2019“ која се одржава на Копаонику.
Савић је добио повељу за допринос развоју предузетништва, агропривреде, туризма и културе западног Балкана.
– Велико ми је задовољство, као и мојих сарадника, на овој награди. Ова научна конференција је одлична прилика да се промовишу потенцијали општине Лопаре – рекао је Савић.
Он је изразио увјерење да ће Лопаре бити препознатљива на туристичкој мапи западног Балкана.
У име организатора „ МАК 2019“, Марија Јовичић истакла је да је по попрепоруци организатора и оцјена стручног међународног жирија додјељено укупно 11 повеља „Долина векова, краљева и јоргована“, која се додјељује за допринос развоју предузетништва, агропривреде, туризма и културе западног Балкана.
– Награда је регионалног карактера намијењена појединцима из свих области, а смболизује мудрост, љубав, амбицију, наду и вјечност – навела је Јовичићева.
Она је рекла да је циљ шесте по реду научне конференције „МАК 2019“ да се на научној основи анализирају и прикажу синергијски резултати науке и праксе, као и могућности реалне подршке извозу на тржиште Руске Федерације и прикључењу Србије у ЕУ. Истиче да у складу са преговарачким поглављима 11, 12 и 13, а то су пољопривреда и рурални развој, ветеринаска и фитосанитара политика и рибарство.
– Централна тема и радни наслов конференције је „Европски пут – пут успјеха“, а слоган конференције је „Увијек на врху“ – нагласила је Јовичићева.

Детаљније

САВИЋ: СРПСКА – ГАРАНТ СЛОБОДЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић изјавио је на вечерашњем пријему уочи Дана Републике да је Српска велико достигнуће српског народа и гарант његове слободе.
„Српску је потребно доградити као правну државу, економски ојачати и демографски учинити стабилном да би могла да се креће зацртаним путем“, рекао је Савић.
На пријему за представнике привредног и друштвеног живота у Лопарама и мајевичке дијаспоре, који је одржан у Центру за културу, Савић је оцијенио да је протекла година била веома успјешна за ову општину и да је доста урађено у свим друштвеним сегментима.
„Можемо се похвалити са нових 10 километара асфалтираних путева, побољшаним водоснабдијевањем, са увођењем нових здравствених услуга и набавком два санитетска возила и савремених медицинских апарата, набавком додатна два ватрогасна возила, реновираним ддјечијим вртићем и школама“, навео је начелник општине.
Савић је као прекретницу у напретку локалне заједнице означио отварање привредних субјеката и стварање радних мјеста, истичући да је то гарант опстанка становништва мајевичког краја.
Према његовим ријечима, 392 лица добила су запослење у Лопарама у протеклих годину и по, а доста је урађено и у култури, спорту и друштвеним дјелатностима.
„Организовали смо бројне манифестације, од Ликовног сабора до Дана дијаспоре, а наш одбојкашки клуб освојио је титулу шампиона Републике Српске“, навео је Савић и најавио наставак изградње општине Лопаре и отварање нових радних мјеста у привреди.
Начелник Лопара пожелио је свим грађанима Републике Српске личну срећу и пуно успјеха, оцјењујући да ће тако живјети и напредовати и Република Српска.
Архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић рекао је на пријему да је садашњим генерацијама Срба припала част да славе дан рођења Републике Српске, али и обавеза да је чувају као светињу за коју су дати животи бораца.
„Највећи дар је да мир Божији завлада у Српској, кроз наше породице, међу супружницима, у нашим домовима, у пуним колијевкама, да тако дарујемо нашу Републику Српску и да жртва српских бораца не буде узалудна“, поручио је Јовић.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ри...

Детаљније

Одјељење за финансије: ЈАВНА РАСПРАВА

scan0003

Детаљније