Категорија │ ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

СЛУЖЕН ПОМЕН И ПОЛОЖЕНО ЦВИЈЕЋЕ НА МЈЕСТУ СТРАДАЊА ПРИПАДНИКА ЈНА У ТУЗЛИ

На Брчанској малти у Тузли служен је помен погинулим припадницима ЈНА убијеним прије 32 године у мучком нападу муслиманских снага док су се, по претходном договору, мирно повлачили из тузланске касарне.
Претходно су на мјесту страдања на Брчанској малти положене бијеле руже и запаљене свијеће.
Обиљежавању овог историјског догађаја од републичког значаја присуствовали су чланови породица убијених војника, преживјели учесници „Тузланске колоне“, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, изасланик српског члана Предсј...

Детаљније

ПУШТЕН ЈЕ У РАД АУТОМАТСКИ СИСТЕМ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ НА ИГРАЛИШТУ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА „МАЈЕВИЦА“

На игралишту Фудбалског клуба „Мајевица“ из Лопара пуштен је у рад аутоматски систем за наводњавање. Систем има 38 /pop up/ прскалица, подијељених у 6 секција, које под притиском излазе из земље.
Комплетним системом се управља помоћу програматора и овакав начин управљања омогућава минималан напор за ефикасно наводњавање терена саопштено је из управе клуба.
У саопштењу је наведено да је главни финансијер и иницијатор овог пројекта је Ђорђе Миловановић, које је донацијом у огромној мјери помогао клубу и...

Детаљније

МЛАДЕНУ МИЛОВАНОВИЋУ И ДРАГАНУ ЛУКИЋУ ДОДИЈЕЉЕНЕ ЗЛАТНЕ ЗНАЧКЕ

Златне значке општине Лопаре додијељене су Драгану Лукићу, за постигнуте резултате у пољопривредној производњи и Младену Миловановићу, за хумано дјело које је учинио пруживши благовремену помоћ суграђанки која је била животно угрожена.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је рекао да су признања додијељена двојици награђених који нису могли присуствовати Свечаној сједници на којој су додјељиване награде.
„Лукић је истак...

Детаљније

КРУНА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ЂУРЂЕВДАНДСКИХ СВЕЧАНОСТИ ЈЕ НАСТУП МЛАДИХ У КУЛТУРНО-ЗАБАВНОМ ПРОГРАМУ

У Центру за културу одржан је пригодан културно-забавни програм Ђурђевданских свечаности манифестације која се организује поводом Дана и крсне славе општине Лопаре.
Програм у организацији Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ из Лопара и Центра за културу, уз подршку Дјечијег вртића Лопаре је био садржајно веома богат.
Наступили су млади фолклораши, етно хор и најмлађи учесници из Дјечијег вртића са својим тачкама које су изазвале одушевљење присутне публике...

Детаљније

ПЈЕСНИЦИ МИРКО ЈОВАНОВИЋ И МАРИЈА РАДИЋ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈУ ПОЕЗИЈУ МАЈЕВИЧКОЈ ПУБЛИЦИ

На књижевној вечери одржаној, поводом Ђурђевданских свечаности, у Центру за културу Лопаре представљeне су пјесме Мирка Јовановића и Марије Радић.
Према ријечима пјесника Слободана Јовића, који је највећим дијелом заслужан за организацију наведеног догађаја, два савремена аутора српске поезије млађе генерације су вечерас читали своје пјесничке текстове.
„Марија Радић је представила књигу ‘Непристајање’, а Мирко Јовановић је говорио поезију из књиге ‘Горка медицина’, која још није...

Детаљније

САСТАНАК РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТРСТЕНИКА

Начелник Радо Савић са сарадницима, поводом Дана и крсне славе општине Лопаре, је одржало састанак са представницима братске општине Трстеник Герасимом Атанасковићем и Ненадом Перовићем.
Већ годинама имамо јако успјешну сарадњу са општином Лопаре и већ дуги низ година спроводимо разне активности везане за повезивње наше двије општине“, рекао је Атанасковић.
Он је навео да је сарадња на економском, спортском и у другим видовима друштвеног живота...

Детаљније

НАЧЕЛНИК САВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ЂУРЂЕВДАНА ЗА МИРОСЛАВА КОЈАДИНОВИЋА

Начелник Лопара Радо Савић, са сарадницима, је данас поводом Ђурђевдана, Дана и крсне славе општине организовао пријем за привредника и хуманисту из Њемачке Мирослава Којадиновића.
„Имам честе сусрете са господином Којадиновићем, човјеком који је велики пријатељ Лопара и нас Мајевичана и ти сусрети и разговори ми причињавају велико задовољство”, рекао је Савић.
Он је навео да се разговарало о развојним пројектима за општину Лопаре за које Којадиновић и његов колега, такође хуманиста, Горан ...

Детаљније

НА СВЕЧАНОЈ СЈЕДНИЦИ ДОДИЈЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ И УГЛЕДУ ОПШТИНЕ

У Лопарама је, поводом Дана и крсне славе општине – Ђурђевдана одржана свечана сједница Скупштине општине на којој су додијељена признања најуспјешнијим појединцима и колективима који су дали допринос развоју и угледу локалне заједнице.
„Додијелили смо 10 златних значака и три захвалнице за истакнуте појединце, установе и привредне субјекте који су на најбољи начин промовисали општину Лопаре унутар и изван њених граница“, рекао је предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић...

Детаљније

ЕПИСКОП ФОТИЈЕ НА ЂУРЂЕВДАН, СЛАВУ ОПШТИНЕ, СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије је на Ђурђевдан, Дан и крсну славу општине Лопаре, у цркви Покрова Пресвете Богородице служио литургију и предводио обред ломљења славског колача.
Епископ Фотије је захвалио Богу што је у Лопарама прослављена крсна слава општине Ђурђевдан и изразио задовољство присуством великог броја вјерника, посебно дјеце у храму.
Он је похвалио општину Лопаре и изразио наду да ће она као локална заједница напредовати и да ће у њој б...

Детаљније

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ ПРОМОЦИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПОТЕНЦИЈАЛА ОПШТИНЕ

Презентација пројекта под називом „Промоција пољопривредних и туристичких потенцијала општине Лопаре“, који реализује Туристичка организација општине Лопаре, у сарадњи са општинском управом Лопаре, окупио је у Центру за културу пољопривредне произвођаче, туристичке раднике и ученике.
Координатор пројекта Тања Марковић је рекла да је данас презентован први дио пројекта Промоција пољоприврених потенцијала општине Лопаре, а представило се и пет жена, које су оствариле значајне резултате у пољопривредној производњи и са својим производима постале препо...

Детаљније