Категорија │ ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

ДЈЕЧИЈИ ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛ НА СМОТРИ У УГЉЕВИКУ


У оквиру славских свечаности општине Угљевик, одржана је 14. Смотра дјечијег фолклора на којој је учествовао и дјечији фолклорни ансамбл СПКД „Просвјета“ Лопаре.
Прије културно-умјетничког програма малишани су уз музику продефиловали улицама Угљевика.
„Радује ме што смо данас заједно са око стотину талентоване дјеце свједочили љубави према традицији и култури...

Детаљније

У ТОКУ ЈЕ ПОСТАВЉАЊЕ СИСТЕМА ЗА НАВОДЊАВАЊЕ ТЕРЕНА ФК „МАЈЕВИЦА“

На терену фудбалског клуба „Мајевица“ се инсталира систем за наводњавање, који ће ријешити проблем залијевања травнате површине током сушног периода.
„Ово је један од највећих пројеката у историји фудбалског клуба Мајевица, када су у питању инфраструктурни радови, на нашем стадиону“, навео је Дејан Тешић, предсједник фудбалског клуба Мајевица.
Он је рекао да ће прскалице бити постављене испод терена, а само покретање система ће бити аутоматизовано, уз могућност његовог програмирања, те да ће се вода ...

Детаљније

У ЗАВРШЈУ СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

У мајевичком селу Завршје, служен је парастос за 17 погинулих и 8 умрлих бораца из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата.
Парастос код споменика у Завршју је служио протојереј-ставрофор Зоран Илић, парох прибојски.
Мјештанин Завршја Михајло Ивановић каже да му је 3. септембар 1992. године био најтежи дан у животу.
“Тога дана смо избјегли са наших вјековних огњишта и погинуло је 11 мјештана бранећи своја огњишта, што је велика жртва за село које је тада бројало 65 кућа и све су биле попаљене и уништене”, истакао је Ивановић...

Детаљније

ДОСТАВЉЕНИ БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ У ОСНОВНУ ШКОЛУ „СВЕТИ САВА“

У Основну школу “Свети Сава” Лопаре достављена је пошиљка уџбеника коју је посредством општине Лопаре донирала градска управа града Бијељина.
Службеник градске управе града Бијељина Саша Василић је навео да ће уџбеници бити уступљени свим школама у општини Лопаре.
“Ова пошиљка је само за школу у Лопарама, а данас ћемо одвести књиге у школу у Прибој и школу у Корају”, рекао је Василић.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је изразио захвалност градској упр...

Детаљније

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ УРЕЂЕЊА ПРОСТОРА ИСПРЕД ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

У Центру за социјални рад Лопаре реализован је дио пројекта „Подршка рањивој популацији кроз унапређење социјалних услуга у локалним заједницама“, који су заједнички спровели њемачка хуманитарна организација АСБ за југоисточну Европу и општина Лопаре.
Према ријечима инжињера Ведада Хаџиосмановића реализацијом пројекта урађени су грађевинско-занатски радови чиме су уређена два паркинг простора за инвалиде испред зграде Јавне установе Центар за социјални рад Лопаре, стаза за инвалиде са оградом и рукохватом, као и пјешачке стазе око саме зграде установе...

Детаљније

ИЛИНДАН ОБИЉЕЖЕН НА МАЈЕВИЦИ

Обиљежавање Илиндана у општини Лопаре је ове године било заступљено у три мјесне заједнице Мртвици, Лабуцкој и Козјаку.
Свечано је било у Мртвици гдје је у Храму Светог пророка Илије служена литургија и сломљен славски колач.
На Светог Илију славу цркве служен је, код обновљеног споменика, парастос за погинуле борце Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице.
Овом догађају су поред челних људи општине Лопаре, начелника Раде Савића и предсједника Скупштине општине Лопаре Миленка Ристића...

Детаљније

У ПРИБОЈУ ОДРЖАНА СМОТРА МЛАДИХ МАЈЕВИЧКИХ ФОЛКЛОРАША

Поводом Дана дијаспоре у Прибоју код Лопара је одржана Смотра младих мајевичких фолклораша на којој су учествовали ансамбли из четири локалне заједнице Угљевика, Теочака, Челића и Лопара.
Кроз Прибој су продефиловали млади фолклораши из Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Лопаре, Бошњачке заједнице културе „Препород“ Теочак, Културно-умјетничког друштва „8. октобар“ Ратковићи и Културно-умјетничког друштва „Рудар“ Угљевик...

Детаљније

РИСТО РАДИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНСКЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

У Лопарама је данас одржана Изборна скупштина општинске борачке организације.
Изборна скупштина је одржана након проведених избора у мјесним борачким организацијама, а на основу Одлука републичке и општинске борачке организације о провођењу избора.
У свим мјесним борачким организацијама, осим у Кореташима су проведени избори у складу са прописаним роковима у наведеним одлукама.
За предсједника Скупштине општинске борачке организације у наредном мандатном периоду изабран ј...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ И ОПШТИНСКЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ 31 ГОДИНЕ ОД СТРАДАЊА СРБА У СРЕДЊЕМ ПОДРИЊУ И БИРЧУ

Данас је у Братунцу обиљежена 31 година од страдања 3.267 Срба у средњем Подрињу и Бирчу.
Централно обиљежавање 31 године од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу одржано је под слоганом „31 година, злочин без казне“ у организацији Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.
Патријарх српски Порфирије је код централног спомен-крста служиo парастос свим српским жртвама из средњег Подриња и Бирча у Одбрамбено-отаџбинском рату, а бројне делегације и појединци положили су вијенце и цвијеће...

Детаљније

СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ВИДОВДАН У БОБЕТИНОМ БРДУ

На Видовдан је у Бобетином Брду код Лопара служена литургија у мјесном храму, а потом и парастос, код обновљеног споменика, за погинуле борце и цивилне жртве протеклог Oдбрамбено-отаџбинског рата.
“Посебно је задовољство доћи у Бобетино Брдо, које је данас обновило споменик жртвама из протеклог рата, а једно је од првих села које је подигло споменик”, рекао је Ристо Радић, предсједник Општинске борачке организације Лопаре.
Он је навео да је ...

Детаљније