Категорија │ ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

НА МАЈЕВИЦИ ОБИЉЕЖЕН 1. ЈУН

На коти Плоче планине Мајевице, гдје су 1. јуна 1995. године своје животе положили борци Првог батаљона Треће мајевичке бригаде Војске Републике Српске, обиљежена је 28. годишњица од њихове погибије.
На наведеном мјесту, окупили су се родбина, саборци, пријатељи и поштоваоци тековина Одбрамбено – отаџбинског рата, као и припадници 3. пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ.
Парастос погинулим борцима служио је свештеник Душко Ђурић, парох Мачковачке прве парохије...

Детаљније

ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊА ДРУГЕ МАЈЕВИЧКЕ БРИГАДЕ

У Прибоју мајевичком данас је обиљежена 31. година од формирања Друге мајевичке бригаде.
Тим поводом испред споменика погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату је служен парастос и положени вијенци и цвијеће, а потом су се окупљенима обратили пуковник Јовица Марковић, начелник штаба Друге мајевичке бригаде и Радо Савић, начелник општине Лопаре.
Ристо Радић, предсједник Општинске борачке организације Лопаре је у својој изјави новинарима рекао да је Друга мајевичка бригада, била једна од три маје...

Детаљније

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЛАДИМИРА МИТРИЋА „ОД МАЈКЕ ДО ЦРКВЕ“

У сали Центра за културу информисање Лопаре је одржана промоција књиге „Од мајке до Цркве“ аутора Владимира Митрића.
Књига је представљена у издању Српске краљевске академије научника и умјетника (СКАНУ).
Аутор књиге Владимир Митрић је новинар „Вечерњих новости“ и дописник из Лознице, Шапца и БиХ.
Представљање књиге „Од мајке до Цркве“ заједно са аутором су водили академик Драгољуб Мирковић и Давор Марковић, директор Центра за културу „Филип Вишњић“ Угљевик...

Детаљније

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „ОД МАЈКЕ, ДО ЦРКВЕ“ АУТОРА ВЛАДИМИРА МИТРИЋА

18.05.2023.године (четвртак) у 19.00 часова
Центар за културу и информисање Лопаре
Књига новинара Владимира Митрића „Од мајке до Цркве“ говори о 150 година Цркве Преображења Господњег у Липници код Лознице коју је подигао прота руњански Вламидир Поповић, чија је лоза дала 12 свештеника.
Аутор као истински вјерник, али и познавалац Цркве, представио је дивну симфонију између породице и светиње и оних који су нам најближи и најдражи.

Детаљније

У ДОМУ ЗДРАВЉА „ДР РОСА ХАЏИВУКОВИЋ“ НАБАВЉЕН ЈЕ НОВИ БИОХЕМИЈСКИ АПАРАТ

Служба лабораторијске дијагностике Дома здравља „Др Роса Хаџивуковић“ Лопаре је опремљена новим биохемијским апаратом, чија је вриједност око 15 000 КМ.
„Нови апарат, који је квалитетан и одговара нашим захтјевима како би резултати из наше лабораторије били поуздани у погледу стандарда, уводимо у употребу од 1. јуна ове године“, рекао је Душан Шакотић, директор установе.
Он је навео да апарат, поред основног спектра биохемијске анализе, може вршити и анализу јетрених ензима, калцијума...

Детаљније

Обавјештење

Поштовани суграђани, због трагедије која се десила у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, културно-забавни програм, раније планиран за вечерас у оквиру „Ђурђевданских свечаности“ се одгађа за понедјељак 08.05.2023.год. у 19.00 часова.
Овакав догађај никог не оставља равнодушним, наше мисли су уз породице настрадалих, те им овим путем изражавамо искрено саучешће.

Детаљније

ПРЕДСTАВЉЕНЕ ДВИЈЕ НОВЕ КЊИГЕ ГОРАНА ПЕTРОВИЋА

У Центру за културу у Лопарама вечерас су представљене двије књиге Горана Петровића – „Папир“ и „Иконостас“, за које је аутор рекао да говоре о томе да људе више чини оно што немају, него оно што имају.
„Ријеч је о књигама које говоре о томе да нас чини више оно што немамо, него што имамо. И мене као писца више чини оно што још није написано, него ово што сад имамо пред собом. Имам утисак да је и код читалаца исто, јер су често запитани шта ће то бити, како ће се наставити, шта слиједи“, навео је Петровић...

Детаљније

ПОЧЕТАК ЂУРЂЕВДАНСКИХ СВЕЧАНОСТИ

Поводом обиљежавања Дана општине и крсне славе општине Лопаре – Ђурђевдана, вечерас од 19.00 часова у Центру за културу у Лопарама, имаћете прилику да уживате у књижевном разговору са писцем Гораном Петровићем.
Овом приликом писац ће представити двије нове књиге „Папир“ и „Иконостас“.
У питању су прве двије приче, односно „два тока“ у „Роману Делти“, универзуму алегоричних приповијести чија се радња развија од средњег вијека све до савременог тренутка...

Детаљније

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ХУМАНОГ ПАПИЛОМА ВИРУСА /ХПВ/

У Дому здравља „Др Роса Хаџивуковић“ Лопаре данас се почело са бесплатном вакцинацијом против хуманог папилома вируса /ХПВ/ за узраст дјеце од 11 до навршених 15 година.
Душан Шакотић, директор Дома здравља је рекао да с обзиром да је ријеч о препорученој вакцини потребно је да родитељ или старатељ дјетета потпише захтјев и позвао дјецу и родитеље који се одлуче да приме поменуту вакцину контактирају установу и закажу термин за вакцинацију...

Детаљније

Лопаре – Уређење излетишта у Веселиновцу и на Површницама (РТРС)

Уређење излетишта у Веселиновцу и на Површницама (РТРС)

Детаљније